avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actionarea in instanta a bancii da dreptul acesteia sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Actionarea in instanta a bancii da dreptul acesteia sa inceapa procedura de executare silita?

Am contractat in 2008 un credit in CHF pe 10 ani, credit de refinantare.Banca mi-a marit unul din comisioanele percepute lunar in octombrie 2008, motivatia ei fiind abstracta, fara referire la indicatori concreti pe care sa-i pot verifica ("criza mondiala"). I-am adresat petitii repetate incepand cu ianuarie 2009, dar a refuzat sa-mi raspunda concret. In plus, nici pana in ziua de azi nu mi-a oferit formula de calcul a dobanzii functie de indici verificabili. Am hotarat sa dau banca in judecata, avand in vedere ca datorita abuzurilor la care am fost supus, am inregistrat intarzieri la plata si am fost raportat la Biroul de Credit. In plus orice incercare de mediere, nu a fost luata in considerare de catre banca. Am hotarat ca pana la solutionare, banii aferenti ratei lunare sa-i depun in alt cont bancar.

Intrebarea este, poate banca , ca masura opresiva, sa procedeze la executarea mea silita in perioada in care procesul civil se desfasoara?
Cel mai recent răspuns: stefiul , utilizator 21:11, 1 Septembrie 2009
Mai intai depuneti o sesizare catre ANPC si mentionati care sunt clauzele abuzive conform Leg.nr.193/2000 cu modificarile din dec.2007 si 2008.
da,dar puteti cere dv.suspendarea in care ii actionati in instanta.
Am facut, pe langa cele adresate bancii, plangere si la BNR (unde s-a copiat raspunsul Bancpost-in care eram anuntat cat am de plata si ca banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda si comisioanele, datorita conditiilor externe), precum si la ANPC Bucuresti in data de 24 iulie (la care nici pana acum nu am primit raspuns). Cum sa formulez exact cererea de suspendare de mai sus? As dori macar o formulare aproximativa. Va multumesc!
Dl.Stefiul as vrea sa stiu daca banca a facut demersurile pentru executarea silita in baza contractului de imprumut? ca altfel nu inteleg ce sa suspendati?
O atare cerere catre instanta trebuie intocmita in cunostiinta de cauza ,chiar nu este de glumit!adica trebuie sa stiu ce contine ca si clauze exacte contractul.
V-as sfatui sa platiti ratele ,asta nu va impiedica sa ii actionati in judecata daca dv. si un specialist considera ca au fost incalcate anumite clauze sau sunt clauze abuzive .
Scuzati-ma de intarziere.... Am fost amenintati (si eu si codebitorii) cu executarea silita in scris la nici 34 de zile de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare contract de credit de catre banca Drujescu Drujescu Buna seara.Am un credit in CHF din 2008 la o banca elena si mi-a marit dobanda de cand a inceput sa creasca indicele Libor.In 2008 dupa 3 luni de la ... (vezi toată discuția)
Executat silit- fara bunuri in proprietate yoanna2002 yoanna2002 Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale in franci elvetieni in 2008. Am achitat pana in octombrie 2012, apoi nu am mai avut posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Cesiune solomonnicoleta solomonnicoleta Credit chf luat in 2008. In 2010 creditul a fost cesionat la EFG apoi la ERB . In 2016 a fost vandut la recuperator. Am primit notificare a cesiunii . Am ... (vezi toată discuția)