avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost anuntat ca am castigat un concurs si nu am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost anuntat ca am castigat un concurs si nu am primit premiul

Salut , in data de 15 septembrie 2016 am fost anuntat ca am castigat un concurs (la care m-am inscris personal) organizat de un site(din Romania) de stiri din domeniul IT. Premiul(o camera video sport) trebuia sa il primesc prin posta direct de la un magazin din china (teoretic cel ce administreaza site-ul a comandat acel produs cu datele mele: adresa, nume,cod postal , si l-a platit).
Am asteptat 20 de zile lucratoare (termenul de livrare al magazinului),nu am primit nimic. Am luat legatura cu administratorul site-ului iar acesta si-a cerut scuze si mi-a explicat ca (,) comanda nu a fost plasata cu succes deoarece nu avea numarul meu de telefon.
Dupa ce i-am trimis numarul am asteptat iar 20 de zile lucratoare dar tot nu am primit nimic. Am luat iar legatura cu administratorul , acesta a zis ca v-a vorbi cu cei de la magazin ,acestia nu au raspuns ,el mi-a zis ca v-a lua legatura cu un alt magazin (mai mare) de care apartine acest magazin (mai mic) si de atunci nu am mai primit nici un raspuns .
Pe data de 29 noiembrie i-am trimis un email in care l-am intrebat daca a primit vreun raspuns de la cele doua magazine dar eu nu am primit un raspuns de la acesta .(in timpul asta a fost activ pe site ,posta diverse stiri, deci nu si-a luat vacanta de Sf. Andrei si 1 Decembrie)
Ma gandeam sa ii mai trimit un email in care sa ii zic ca daca nu primesc premiul ii voi cere daune morale dar nu stiu daca se poate si nici nu vreau sa il amenint.

Personal cred ca era mai corect sa cumpere un alt produs (de aceeasi valoare si acelasi tip) dintr-un magazin din romania ,pe care sa mi-l trimita iar el sa isi recupereze bani de la magazinul din china.

Nu prea stiu ce sa fac . Nu as renunta nici la premiu .
Cel mai recent răspuns: Catalin553 , utilizator 17:30, 5 Decembrie 2016
Pe site nu era postat si regulamentul concursului, conditiile de participare, modalitatea de intrare in posesia premiului, taxe, impoziteetc.? Este ciudat ca premiul sa fie livrat direct din China direct pe numele castigatorului in conditiile in care produsele chinezesti trec prin vama.
Singurele conditii de participare erau sa dau like, share si sa imi fac un cont pe respectivul magazin, iar toate taxele sunt suportate de ei. Iar partea cu livratul direct pe numele meu am presupus-o eu , in email-lul in care am fost anuntat ca am castigat scria ca premiul imi va veni prin posta din China
Calmati-va. Cat timp nu exista un contract sau ceva scris nu au nici o obligatie. Nu uitati ca sunt sarbatorile si se mai uita sau se amana, sau au luat si ei o teapa de la firma la care au facut reclama.
vedeti sa nu cumva sa fi fost un virus daca ati castigat online concursul...zilele acestea si Lidl dadea castiguri de acest fel si cand sa se proceseze rezultatele antivirusul mi-a blocat site-ul avertizandu-ma ca este virus...
Am reusit sa iau contactul cu el si se va rezolva totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câștigãtor descalificat ? adrian12 adrian12 Am participat la un concurs si am fost anuntat castigator. A fost si o premiere unde s-au citit castigatorii. A existat si un regulament. Am primit pe email ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat ca voi fi dat in judecata pentru o suma restanta danielpop393 danielpop393 Buna seara, stimati specialisti. Am si eu o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta. Am comandat de la un magazin online doua produse care au fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ... alexei2020 alexei2020 Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă ... (vezi toată discuția)