avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de partaj

sunt casatorita din august 2007.In luna mai, deci cu trei luni inintea casatoriei, sotul a achizitionat un autoturism , acesta fiind inregistrat pe numele lui.As dori sa stiu daca as avea dreptul la partaj asupra acestui autoturism in cazul unui divort.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:01, 2 Septembrie 2009
Adevar graieste dl. Themis .. insa ... nici eu nu am spus altceva ...
Am spus ....asa ...
bunul sa fie cumparat in rate sau leasing IAR data transferului ... sa fie .. samd ....
erau conditii cumulative ... :bow:
themis a scris:

Chiar daca a fost cumparat in rate, autoturismul este tot al sotului, sotia ramanand cu un drept de creanta in privinta ratelor platite in timpul casatoriei.

Doar in cazul leasingului (cand transferul dreptului de proprietate se face la achitarea ultimei rate - respectiv a ratei reziduale) se poate vorbi despre un bun comun.

Da, in functie de aceste distinctii juridice se poate discuta despre ipoteza intrarii sau nu a bunului respectiv in cadrul procesului de partaj.
Momentul in care are loc transferul dreptului de proprietate este vital in acest caz.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele in cartea masinii dupa divort nicoEU nicoEU am divortat si am revenit la numele de fata , imi pot schimba numele de familie in cartea masinii daca nu avem partaj ? mentionez ca am cumparat masina in ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat referitor la partaj cecilia11 cecilia11 am divortat, pe cale amiabila, la 31.03.2008; in iunie 2007, am platit unei firme, o suma de ......... EUR, pentru o masina de import (am primit pentru banii ... (vezi toată discuția)