avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor prin acord

Buna ziua. Eu si sotul meu suntem casatoriti de 4,5 ani si avem un baietel de acceasi varsta. nu avem in proprietate decat o masina achizitionata cu banii din nunta, nici un alt bun mobil sau imobil. putem divorta de comun acord la notar/primarie si in ce conditii privind tutela copilului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 3 Decembrie 2016
Puteti divorta prin acord la notar sau in instanta, la starea civila nu, pt ca aveti copii.
In instanta prin acord ar fi mai ieftin decat la notar. In instanta e 200, la notar in jur de 1000 lei.
Trebuie sa va puneti de acord si sa puneti pe hartie ( mai ales pt instanta , sa stiti ce cereti )- divort prin acord, ce nume veti purta dupa divort, ca veti exercita autoritatea parinteasca in comun, locuinta copilului va fi la dvs sau la tata, cat va plati pensie parintele la care nu va locui copilul, ce program va avea parintele de relatii cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)
Divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie anamaria_25 anamaria_25 Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale ... (vezi toată discuția)