avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... etape obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

etape obtinere titlu de proprietate

Buna seara!
Solicit o informatie catre cei care ma pot ajuta in acest sens.
Acum mai bine de 2 luni bunica mea a depus documentatia aferenta obtinerii titlului de proprietate la primaria pe raza careia se afla terenul.
A obtinut un nr de inregistrare. Ni s-a spus ca intr-o luna situatia se va rezolva. Conform acestor spuse a trecut deja o luna si primaria asteapta inca raspunsul O.C.O.T.
Ni s-a spus ca parcursul este Primarie > OCOT > Prefectura > OCOT > Primarie.
La OCOT regasim cererea RGI ca fiind solutionata conform aplicatiei de pe site.
Poate cineva sa-mi confirme care este parcursul unei asemenea cereri sau modalitatea prin care Primaria emite titlul de proprietate.
Exista o modalitate de a evalua solicitarea primariei in acest sens? Sau altfel spus cum pot afla daca e vb de o "scapare" a primariei in cazul intarzierii emiterii titlului de proprietate? Ultima intrebare este cauzata de o asteptare de 19 ani in privinta clarificarii unor aspecte cu primaria pe tema acestui subiect.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:39, 3 Septembrie 2009
Comisia locala de la Primarie face propunerile privind stabilirea dreptului de proprietate, comisia judeteana de la Prefectura valideaza cererile si emite titlurile de proprietate.
Exista o procedura reglementată de "Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stqabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si a modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor" aprobat prin H.G.nr.890/2005.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Multumesc pentru raspuns! Dupa lungi insistente am reusit sa aflam faptul ca de 2 luni primaria nu a trimis nici o documentatie. Oamenii care se ocupau de asa ceva au intrat in concediu timp de 2 luni, exact dupa depunerea actelor. Reavointa, nepasare, prostie, mi se pare aiurea ca cineva sa fie in concediu in acest timp sa nu preia atributiile acestor oameni iar primarul sa nu aiba habar. Nu cred ca pot face ceva si nu am resursele necesare pt a actiona in instanta o asemenea nesimtire. Nu ne ramane decat sa mai asteptam si sa speram ca pana la urma se rezolva. Multumesc!
cristidumitr ,angajatii din primarie denumesc "bagaj incomensurabil "de munca
ceilalati care suporta consecintele negative apreciza drept incalcarea /neglijenta fata de achitarea cu profesionalism a sarcinilorr ce revin in exercitarea obligatiilor de serviciu,a caror retributii sunt suporate in cota parte de catre asteapata pe la usi.
Succes intr-un viitor cat mai apropiat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate elenaxyz elenaxyz Buna ziua,daca cei de la Registru Agricol duc dosarul cu acte pentru emiterea Titlului de Proprietate la Prefectura nu trebui sa-ti dea un numar de ... (vezi toată discuția)
Fond funciar KINGA123 KINGA123 Intrebarea mea se bazeaza pe art. 6 lit. k din anexa nr. 1 al H.G nr. 890/2005. in speta, m-ar interesa...cine stabileste amplasamentul si cine face ... (vezi toată discuția)