avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cumparare garsoniera Arad
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cumparare garsoniera Arad

Am o prietena care vrea sa cumpere o garsoniera in Arad. Cum poate afla daca vanzatorul nu are datorii la stat ? Cum poate afla daca vanzatorul a achitat tot creditul pentru garsoniera , de exemplu ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:52, 3 Decembrie 2016
Buna seara,
Cand merge la notar va afla TOATE aceste aspecte din extrasul de carte funciara.
Se solicita ultima chitanta de plata a utilitatilor, adeverinta de la asociatia de proprietari privind datoriile catre asociatie, situatia juridica din extrasul de cf ptr informare.
Corina6 a scris:

Cum poate afla daca vanzatorul a achitat tot creditul pentru garsoniera , de exemplu ?

Notarul,pentru intocmirea dosarului,va solicita informatii de la banci,fondul de garantare
Atentie sporita cu situatia imobilului fata de asociatia de proprietari-daca exista eventuale debite acumulate.
Asociatia de proprietari la cererea titularului dreptului de proprietate asupra bunului imobil,in cazul tranzactionarii acestora trebuie sa elibereze adeverinta obligatorie la instrainarea bunurilor imobile
Atentie si la certificatul de eficienta energetica si la certificatul de informare cadastrala -sa corespunda scriptele cu situatia reala a imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! o mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie ... Paul George Paul George Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie cumva sa declar banii pe care ii primesc la anaf si sa ma astept sa dau din ei o gramada la ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil: acte necesare ContSters84764 ContSters84764 Am o garsoniera si doresc sa o vand.As vrea sa stiu de ce acte am nevoie la notar pentru incheierea tranzactiei,ma refer la absolut toate,inclusiv acte de la ... (vezi toată discuția)
Acte notariale - vanzare apartament mihaela_2 mihaela_2 Buna ziua Intentionez sa cumpar un apartament si am nevoie de cateva sfaturi notariale. Va rog sa ma corectati/adaugati daca actele solicitate ... (vezi toată discuția)