avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme salariale

Dece nu este stipulat în fluturaș sporul de vechime la bugetari? menționez ca lucrez la o primărie iar în compartimentul nostru suntem 4 lucrători toți cu același salariu dar vechime diferita.eu am 12 ani.mai e un coleg 11 ani și ceilalți 2 au 10 ani vechime. Cum e posibil? ce putem face în acest sens ptr ca înainte cât de cât conta sporul e vechime.
Iar de curând am aflat ca la împlinirea vechime de 10 ani ar fi trebuit sa beneficiez de 25 zile de concediu.asta în 2015.anul acesta am fost obligat sa iau 25 de zile dar pe 2016.tinand cont ca pina în 2015 am beneficiat de 21 zile de concediu. Deci au rămas 4 zile diferența pe 2015.intrebarea e.pina când pot face cerere sa mi le acorde? ptr ca secretarul comunei mia zis ca nu mai am dreptul sa le iau ptr ca a expirat termenul limita. Dar uitanduma pe net am descoperit ca pot lua concediu rămas pina la sfârșitul anului următor. Adică pina la sfârșitul anului 2016. Oare e legal?pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 4 Decembrie 2016
Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
........

Prin urmare, le puteti lua pana la data de 30.06.2017 acele zile de CO din 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile concediu odihna ion_raluca ion_raluca Lucrez in sectorul bugetar, la 01.04.2016 o sa intru in concediu de maternitate. Inainte de acest concediu de maternitate as vrea sa-mi iau si concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna conform noilor reglementari elvipopescu elvipopescu in luna mai a.c. urmeaza sa nasc si as dori sa stiu daca concediul de odihna aferent acestui an il pot lua in 2017 cand ma voi intoarce din concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa 1 an si 6 luni concediu medical adine adine Buna seara, Sunt in concediu medical din data de 4 decembrie 2014. Mi-au ramas 4 zile concediu de odihna neefectuat in 2014, tot anul 2015 am fost in ... (vezi toată discuția)