Acum 3 ani am fost prins cu o cantiate mica de cannabis sub 0.5 , am fost dus la sectie am raspuns la toate intrebarile lor.Dupa aprox un an am fost chemat la procuror care nu prea a zis nimic concret doar ca trebuie sa merg la psiholog si dupa psihologul o sa le zic concluzia sau nu stiu, doamna psiholog a zis ca sunt reabilitat pentru ca a vazut ca dupa acea intamplare am reusit sa intru la Facultatea de Medicina unde am ocupat si un loc la fara taxa.Recent am primit o citatie in care spune măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.
Puteti sa imi ziceti ce se poate intampla?
Daca o sa primesc vreo amenda si daca puteti sa imi ziceti daca o sa fie amenda administrativa sau penala si cat ar costa??
Aveti dreptul de a angaja avocat si chiar ar fi indicat ca sa nu riscati deloc.
Trebuie stiut exact despre ce este vorba in functie de ceea ce se va judeca si acest lucru se afla de la dosar.
Sa aveti si dovezi ca sunteti student si alte acte in circumstantiere pentru a va ajuta.
Datele cum ca sunt student(carnet,legitimatie) sunt deja la dosar.
Vream sa stiu daca la camera preliminara se poate inceta urmarirea penala si doar sa fiu sanctionat cu o amenda?
Ati fost trimis in judecata, dosarul se afla in faza de camera preliminara, aveti dreptul sa va angajati un apărător si puteti formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Pentru informare, amenda penala presupune condamnarea dvs.
Esti trimis in judecata pentru, probabil, detinere de droguri pentru consum. Faza de camera preliminara este anterioara judecatii. Aici nu se discuta despre vinovatie, condamnare etc. Este mai degraba o verificare a legalitatii fazei anterioare, cea de urmarire penala. Cea mai importanta, cruciala chiar, va fi cea de judecata. Daca nu esti intr-un grup mai mare sau cu mai mult decat spui, cu un avocat experimentat poti obtine si o renuntare la aplicarea pedepsei sau ceva mai usor de dus. Oricum, nu trata cu superficialitate. O condamnare "atarna greu" in CV-ul unui viitor medic!