avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale

pana la ce suma se ridica daunele morale care se cer cand se aplica codul penal art 182 al.2?am fost diagnosticata cu fractura de timpan in urma unei lovituri primite,si vreau sa cer daune insa nu vreau sa exagerez cu o suma prea mare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: yiilmazz , utilizator 12:48, 31 Octombrie 2011
Decizia nr 1387/2002 o gasiti pe site-ul ICCJ la RIL
buna ziua tuturor,sunt noua pe acest forum,nu stiam de existenta lui pt ca nu am vut niciodata nevoie,insa acum s-a intamplat sa am nevoie de mai multe informatii,si asa v-am gasit pe voi.am fost agresata(batuta)de cumnatul(fratele sotului meu)de sotia si copilul acestora in varstade 16 ani jum.locuim in aceeasi curte,casa esta mostenire de la tatal lor decedat,avem aceleasi drepturi si noi si ei,insa ei tot timpul imi goneau copiii,nu-i lasau sa se joace(mentionez ca intre pproprietatile noastre exista un gard si nu am cum sa intru in curtea lor,dar ei la mine pot intra)in urma cu o saptamana,m-am dus sa-i intreb(prin gard)de ce nu-mi lasa copiii sa se joace,iar in secunda urmatoare au tabarat toti 3 pe mine,si m-au invinetit,au rupt o coada de matura pe mine(pe tot corpul si in capul meu)si asta de fata cu copiii mei care urlau si plangeau pana au auzit vecinii si au intrat si m-au salvat.am facut programare la psiholog,deoarece am vazut ca sunt socate fetitele mele,cea mai mare avand 7 ani,3ani si 4 luni si 2 ani cea mica.le este teama sa se mai joace in curte,si oricum nu le mai dau voie in curte.asdori daca este cineva sa ma ajute cu un sfat(m-ar ajuta parerea unui specialist),si as dori sa ma sfatuiti si cu privire la suma pe care as putea sa le-o cer,pt ca sunt hotarata sa nu-i iert,mai ales ca mi-au traumatizat copiii.va multumesc si astept un raspuns.
Trebuie sa va prezentati la parchet sa depuneti plangere impotriva agresorilor, insa in prealabil sa va prezentati la un cabinet de medicina legala si sa obtineti un certificat prin care s-au constatat uremle agresiunilor suferite. Sa va consituiti parte civila si sa solicitati daune morale. Precizati in plangere si martorii pe care intelegeti sa ii propuneti in vederea sustinerii afirmatiilor dvs.
Linkul pentru daunele morale este
[ link extern ]

"Decizia Secţiei penale nr.1387 din 14 martie 2002"

revin dupa aproape 8 luni,cu alte mentionari.am scos un certificat medico-legal,cu constatarile de rigoare(urmele loviturilor),lovitura de pe san nu este mentionata,pt ca nu am observat0o decat a doua zi,si cand m-am dus din nou la iml,domnisoara de la birou mi-a spus sec ca nu mai are relevanta acum,ca puteam sa mi-o fac eu singura.:O....insa eu am depus la dosarul care in acest moment se afla la procuratura,o eco de san,unde scria clar "hematoame in resorbtie"...nu stiu daca se va lua in seama tinand cont de faptul ca nu a fost specificata in certificatul medico-legal.am fost in urma cu 2 saptamani din nou la iml,trimisa de catre comisarul care s-a ocupat de cazul meu ,dar fara o adresa scrisa din partea dumnealui,sa cer continuitate pt nr de zile de ingrijiri medicale,deoarece si accum,dupa 8 luni,mi-a ramas o pata mare pe soldul stang(unde atunci era o echimoza de vreo 15/15 cm).mi-au spus ca trebuia sa vin cu o adresa de la politie sau procuratura pt a ma reevalua.acum astept citatia procuraturii sa merg acolo,sa vedem ce se va hotara,imtr-un final,dar am inteles ca la 3-4 zile de ingrijiri medicale cate am eu in certificat,i se va da doar o amenda.:sorry:

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pt lovire emil00099 emil00099 buna ziua !am dubla fractura de maxilar <in urma unei lovituri cu o bara metalica>si azi am fost la iml pt certificat care am inteles ca este gata in ... (vezi toată discuția)
Lovirea si alte violente / schimbare incadrare juridica in slutire / daune lord1 lord1 Buna ziua. As dori sa va intreb in cazul in care certificatul medico legal spune : [b]fractura coronara 1.1,2.1,1.2[/b] (cei 3 dinti din fata sus) ,[b] ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto iyanis iyanis buna seara tuturor. As dori sa va intreb pe cei care au idee despre urmatoarea problema , de la IML am primit un document in care scrie ca am hematoane la cap ... (vezi toată discuția)