avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare in contract de construire - greseala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare in contract de construire - greseala referitoare la etaj

Buna seara,

am mostenit de la o matusa un apartament pe care dansa l-a achizitionat printr-un contract de construire incheiat cu Oficiul pentru locuinte in anul 1961. Problema mea este ca atat in contractul de construire cat si in procesul verbal de predare a locuintei cei de la Oficiul pt locuinte au trecut eronat etajul 2 in loc de 4. Numarul apartamentului este corect insa greseala este la etaj. Arhiva celor de la Oficiu a fost preluata de Romconfort SA. In ce masura pot obtine o corectare a actului initial si a P.V. de predare si cum anume ar trebui sa procedez ? Pt ca in situatia de fata banuiesc ca nu pot sa fac nici macar o asigurare a locuintei pt cutremur, incedii etc, ca sa nu mai vorbesc despre o eventuala vanzare; in mod sigur nu as putea face cadastru si intabulare fara corectia sus mentionata...Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 12:22, 3 Septembrie 2009
Adresati-va ROMCONFORT SA in vederea rectificarii contractului de construire si a p-v de predare-primire. S-au privatizat acum cativa ani si totul merge mult mai rapid . Bineinteles au si niste taxe pe masura rapiditatii!:D
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ar fi ideal sa reusesc corectarea prin Romconfort. Cineva m-a speriat ca o sa am foarte mult de umblat si ca nu se stie daca voi reusi sa fac vreodata aceasta rectificare. Voi incerca sa adresez o cerere la Romconfort, la care voi atasa si copii ale contractului de construire si a procesului verbal de predare, precum si o adeverinta din partea Asociatiei de propietari din care sa reiasa ca matusa mea a locuit acolo 30 de ani si ca apartamentul nr.12 este la etajul 4 si nu la 2.
Cu scuzele de rigoare as mai avea o intrebare...Are dreptul Romconfortul ( daca a preluat doar arhiva) sa modifice/corecteze acte emise de o alta institutie ? Sau mai exact cine are dreptul sa modifice un act incheiat intre persoane ( pe de o parte matusa decedata iar pe de alta parte OCLPP -ul ) care nu mai exista la data la care se constata ca este necesara modificarea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparea apartament-sume achitate armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Am achizitionat un apartament care are un istoric de mai multi proprietari. Primul proprietar a achizitionat apartamentul de la stat (Oficiul ... (vezi toată discuția)
Pretentii credit apartament laurentiu68 laurentiu68 BUNA SEARA pe scut rezum ideile principale 1991 fosta sotie semneaza cu romconfort contractul de vanzare cumparare pentru un apartament de la romconfort ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pierdut anca78 anca78 Buna ziua! Parintii mei au pierdut titlul de proprietate al apartamentului. Au in prezent procesul verbal de predare-primire si planul ... (vezi toată discuția)