am mostenit de la o matusa un apartament pe care dansa l-a achizitionat printr-un contract de construire incheiat cu Oficiul pentru locuinte in anul 1961. Problema mea este ca atat in contractul de construire cat si in procesul verbal de predare a locuintei cei de la Oficiul pt locuinte au trecut eronat etajul 2 in loc de 4. Numarul apartamentului este corect insa greseala este la etaj. Arhiva celor de la Oficiu a fost preluata de Romconfort SA. In ce masura pot obtine o corectare a actului initial si a P.V. de predare si cum anume ar trebui sa procedez ? Pt ca in situatia de fata banuiesc ca nu pot sa fac nici macar o asigurare a locuintei pt cutremur, incedii etc, ca sa nu mai vorbesc despre o eventuala vanzare; in mod sigur nu as putea face cadastru si intabulare fara corectia sus mentionata...Cu multumiri,
Adresati-va ROMCONFORT SA in vederea rectificarii contractului de construire si a p-v de predare-primire. S-au privatizat acum cativa ani si totul merge mult mai rapid . Bineinteles au si niste taxe pe masura rapiditatii!:D
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ar fi ideal sa reusesc corectarea prin Romconfort. Cineva m-a speriat ca o sa am foarte mult de umblat si ca nu se stie daca voi reusi sa fac vreodata aceasta rectificare. Voi incerca sa adresez o cerere la Romconfort, la care voi atasa si copii ale contractului de construire si a procesului verbal de predare, precum si o adeverinta din partea Asociatiei de propietari din care sa reiasa ca matusa mea a locuit acolo 30 de ani si ca apartamentul nr.12 este la etajul 4 si nu la 2.
Cu scuzele de rigoare as mai avea o intrebare...Are dreptul Romconfortul ( daca a preluat doar arhiva) sa modifice/corecteze acte emise de o alta institutie ? Sau mai exact cine are dreptul sa modifice un act incheiat intre persoane ( pe de o parte matusa decedata iar pe de alta parte OCLPP -ul ) care nu mai exista la data la care se constata ca este necesara modificarea ?