Va prezint urmatoarea speta: am un angajat care de la inceputul anului pana acum a facut multiple greseli#-o. Am primit reclamatii de la clienti in acest sens, chiar una scrisa in care isi manifesta dorinta de schimbarea a persoanei de legatura cu firma noastra. Pana acum i s-au facut avertismente, dar toate aceste avertismente au fost verbale. Dar in acest moment colaborarea noastra nu mai merge. Drept pentru care doresc sa il concediez disciplinar.
Care este procedura in acest caz? Stiu ca exista niste formulare ( avertisment, convocare la discutii, raportul comisiei, s.a.m.d), insa nu stiu daca sunt standard sau le pot face si eu. Va cer ajutorul pentru ca am platit deja un inspector in resurse umane, care mi-a spus ca e de ajuns sa ii dau 3 avertismente consecutive dupa care pot sa-l concediez. Acum nu stiu daca s-a referit la el sau la angajat :foottap:
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Este dreptul dumneavoastra sa-l indepartati din firma daca nu isi indeplineste corespunzator sarcinile de serviciu. Intrebarea este daca e o problema de comportament sau "incompetenta". In situatia 2 poate s-ar rezolva cu niste training.
Oricum sfatul meu este sa aveti o discutie cu angajatul si sa incercati o despartire pe cale amiabila(evitati o eventuala contestare a concedierii).
Procedura concedierii disciplinare este prevazuta de art 61 din Codul Muncii si are mai multe etape obligatorii
1-intocmire referat constator
2-convocare salariat prin informare oficial
3-ascultare salariat
4-emitere decizie concediere
5-comunicare decizie concediere
Multumesc mult pentru raspunsurile imediate. In situatia data este o problema de comportament care afecteaza in primul rand imaginea firmei, noi fiind o firma de servicii, si nu in ultima instanta munca colegilor, pentru ca daca angjatul nu isi face munca atunci altcineva trebuie sa o faca.
As mai avea o intrebare: gasesc undeva model pentru formularele care trebuiesc intocmite la cercetarea disciplinara?