avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apelul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apelul

buna ziua.Intr-o sentinta data de judecatorie la solutia pe scurt apare urmatoarea mentiune [numai cu apel in 30 de zile de la comunicare.as dorii sa stiu daca acel [numai] face vre-o diferenta?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:07, 7 Decembrie 2016
Caile de atac pe care le puteti exercita sunt cele prevazute de lege, adica indiferent ce scrie in hotararea instantei dvs. trebuie sa verificati intotdeauna normele procedurale care reglementeaza calea de atac si termenul in care poate fi exercitata pentru speta dvs.
Buna ziua,
Formulati apel daca sentinta va nemultumeste in termenul indicat de instanta.
Acel NUMAI fie este inscris gresit fie se refera la faptul ca nu exista calea de atac a recursului.
mentionez ca judecata de fond s-a judecat de doua ori
Nu contează.
Dacă aveți motive de apel legea va permite.
Hotararile care pot fi atacate cu apel principal sunt prevazute de art.466 NCPC.Sintagma "numai" se refera la fapul ca,apelul estesingura cale de atac ordinara,dar, mai sunt si caile extraordinare:recurs,contestatie in anulare,revizuire ,in functie de obiectul cauzei, valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Revizuire concomitent cu apel? aidu aidu Am formulat apel in luna mai. In luna iunie a survenit un motiv de revizuire a hotararii deja apelate. Evident ca nu a avut timp sa se judece apelul intre ... (vezi toată discuția)