avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RECUPERARE PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RECUPERARE PENSIE ALIMENTARA

1. daca in hotararea judecatoreasca definitiva de divort este prevazut plata a 25% din venituri ca pensie alimetara fara sa fie precizata dobinzi si penalitati pentru neplata....se mai poate face ceva in recuperarea acesor dobanzi si penalitati?
2.cine calculeaza inflatia pentru sumele derivate din neplata sau plata neconforma cu veniturile a pensiei alimentare creditorul sau biroul executorilor judecatoresti caruia m-am adresat pentru recuperarea sumelor.

editat- nu mai scrieti cu majuscule !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:01, 7 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar rata inflatiei se poate cere. Actualizarea o face executorul judecatoresc, dar nu automat ci doar daca solicitati dvs expres acest lucru.

Adică și mai puțini bani, pentru ca la deflație indexarea se face în minus.
De vreo 3-4 ani avem tot inflație negativă numită deflație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexare pensie intretinere c_stefania c_stefania BUna ziua, Am citit pe forum ca pensia stabilita intr-o suma fixa se indexeaza trimestrial de catre angajator cu rata inflatiei. Tatal fetitei mele a ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art. 80 codul muncii AdisoaraM AdisoaraM Buna ziua Sintagma \"salarii indexate, actualizate si majorate\" din art. 80 Codul muncii presupune acordarea in mod automat si a indexarii cu indicele de ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina buna ziua!ma puteti ajuta cu redactarea unei cereri pentru recuperarea pensiei alimentare,cerere ce urmeaza a fi depusa la judecatorie?multumesc (vezi toată discuția)