buna ziua. va intreb in ce masura un salariat poate renunta la plata contributiei la sanatate, avand in vedere ca de la 1 septembrie vom plati orice consultatie, internare etc.
Nu cred ca se poate renunta la plata contributiilor, deoarace contributiile sunt stablilite prin lege ca fiind obligatorii pentru toti, care obtin venituri.
Nu puteti renunta sub nicio forma la plata contributiilor la sanatate.
Din ce am vazut la stiri, guvernul a amanat implementarea sistemului de coplata pana la inceputul anului urmator. Explicatia a fost ca se fac niste studii si ca, daca populatia nu doreste acest sistem, se va renunta la el.
Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat constitutional dar acest drept nu vizeaza si gratuitatea asistentei medicale.
Prin legea asigurarilor de sanatate sunt stabilite categoriile de persoane care au calitatea de asigurat fara plata contributiei si categoriile de persoane obligate la plata acesteia.
Suntem obligati sa contribuim la acest fond comun si nici in viitor nu cred sa se schimbe acest lucru.
1. Retinerea pe statul de plata a contributiei pentru sanatate este obligatorie, nu benevola.
2. Coplata pentru unele servicii medicale nu inseamna ca se poate renunta la plata contributiei legale.
Discriminarile
costitheo
Am facut o adresa directiei de sanatate publica ,privind vaccinarile la copii,si mi-a raspuns ca au avut vaccin putin si au trimis in anumite zone de risc ... (vezi toată discuția)