avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Buna ziua. Bunica mea a murit si s-a facut succesiunea. Mostenitorii sunt sotul supravietuitor, fiica si doua nepoate. Se poate face act de vanzare-cumparare, dinatie sau mostenire fara sa stie nepoatele? Multunesc
Cel mai recent răspuns: Ikaa , utilizator 19:28, 8 Decembrie 2016
Buna seara,
Dezbaterea succesiunii se poate face fara ca nepoatele sa fie prezente daca au fost citate legal si nu s-au prezentat (presupun ca nepoatele vin prin reprezentarea unui/unor copil/ii al/ai bunicii decedat/ti).
restul actelor de instrainare se pot incheia de fiecare parte in parte dupa dorinta ei.
Daca cele doua nepoate nu vin prin reprezentarea unui/unor copil/ii predecedati atunci ele nu au drept de mostenire.
Buna seara. Succesiunea a fost dezbatuta. Toate persoanele mostenitoare au fost prezente. Apoi s-au facut alte acte dar nu trebuiau facute asa. Nepoatele nu sunt minore. Femeia care a murit a avut doi copii. Unul a murit cu multi ani in urma si de aici reies doua nepoate si al doilea copil traieste. Poate sotul supravietuitor sa faca act de vanzare-cumparare, mostenire sau donatie pt ca sa ii revina totul fiicei si la nepoate nimic. Tinand cont ca in succesiune sunt totii trecuti. Este doar un imobil. O casa cu curte. Multimesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)