avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,sunt divortata de doi ani si baietelul a ramas la tata si platesc pensie alimentara de 170 lei ir acum m a dat in judecata pt marire de pensie dar eu acuma sunt insarcinata in 3 luni jumate si din ianuarie intru in post natal vreau sa stiu ce pot face pentru ca trebuie sa ma prezint l tribunal peste cateva zile platesc majorare sau platesc tot cat acuma?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:45, 7 Decembrie 2016
Buna seara,
Aratati situatia si solicitati stabilirea pensiei proportional cu veniturile adica cota parte, Pana cand intrati in CM veti plati la venitul actual. Dupa aceia la venitul ce-l veti avea si dupa ce nasteti solicitati, tot prin instanta daca nu va intelegeti omeneste, stabilitra la noua situatie.
Cuantumurile pensiilor de intretinere sunt stabilite prin art. 529 Cod Civil
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Va puteti astfel calcula singura cuantumurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mihaela blonda Mihaela blonda Buna ziua,sunt divortata si am un baietel de 6 ani iar el sta la tatal lui iar eu platesc pensie alimentara de 170 lei iar eu acuma stau cu altcineva si ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)