avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

As dori sa aflu daca autoturismul sotului aflat in proprietatea lui si achizitionat cu doua luni inainte de casatoria noastra ar putea deveni si proprietatea mea.Prin ce modalitati?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:06, 2 Septembrie 2009
Printr-un act de donatie asupra unei cote parti din autoturism. Donatie care este, in acest caz, revocabila, adica sotul o poate desfiinta oricand.
Cu ce va multumeste daca bunul devine comun?
Asa cum a zis si dl.profesor Bordas ar putea deveni daca sotul va face act de donatie , dar acest act este revocabil oricand! Deci oricum in caz de divort si partaj nu va imparti masina cu dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. va avea el vreodată drepturi la acest imobil? Gina84 Gina84 Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la ... (vezi toată discuția)
Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)
Adaugare sotie pe contract apartament Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Acum un an am cumparat un apartament dar nu eram casatorit cu logodnica cu care m-am casatorit anul acesta in Iulie, motiv pentru care la vremea ... (vezi toată discuția)