avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lesire din indiviziune si uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lesire din indiviziune si uzucapiune

Buna ziua , detin un teren cumparat cu contract de vanzare facut in baza certificatului de mostenitor,doar pentru 3/8 din teren in 1993.Cealalta parte este pe numele bunicii care e decedata din 1984.Eu am locuit acolo si am platit taxele aferente, pana in prezent. Cum sa fac o iesire din indiviziune cu uzucapiune sau cum sa procedez pentru a fi oarecum in legalitate deoarece s a schimbat denumirea strazii si nu pot obtine un nou nr postal, dat fiind ca celalalt propietar nu este prezent fiind decedat iar succesiunea nu a fost facuta si cealalta parte fiind declarata vacanta in 1986.Mai detin o hotarare judecatoreasca din care reiese ca statul roman nu a devenit proprietarul terenului respecti(5/8). In prezent figuram la administratia financiara 2 proprietari (eu si bunica) cu cote de 1/2 fiecare.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 16:48, 9 Decembrie 2016
Introduceti in instanta actiune in constatare uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune grecuraluca grecuraluca va rog frumos sa-mi spuneti care este calea legala de ieisre din aceasta situatie : bunicul meu in 1948 a cumparat impreuna cu un prieten 140 mp in bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Casa noastra, terenul altcuiva ionutelena ionutelena Socrii mei au cumparat in anul 1983 o locuinta impreuna cu terenul aferent.In aceea perioada nu se dadea voie sa se treaca mai mult de 250mp in act(socrii ... (vezi toată discuția)
Cota parte din moștenire o ia statul ? Icarus33 Icarus33 Bună ziua . Tatăl meu a decedat în anul 2014 . Anul acesta am fost la notarul public , de la ultimul domiciliu al defunctului , pentru a dezbate moștenirea ... (vezi toată discuția)