avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine controleaza asociatiile de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine controleaza asociatiile de locatari?

Buna seara.As dori sa aflu daca exista cineva abilitat sa controleze ce se intampla intr-o asociatie de locatari...fiindca se intampla tot felul de nereguli,zic eu. In luna martie am avut o AG (mentionez ca din 2012 nu a mai fost convocata ,deci ce sa mai vorbim de dari de seama,activitate comitet,etc),ocazie cu care presedintele de atunci si-a dat demisia.A fost ales un nou presedinte,un nou comitet,un nou administrator si un cenzor.Vechiul administrator,care DETINE SI IN PREZENT STAMPILA ASOCIATIEI,a parasit sedinta,sustinand ca nu este legal intrunita,desi eram prezenti 18 din 35,a refuzat sa predea stampila si actele asociatiei,asa ca pana la urma noul comitet nu a reusit nici in ziua de azi sa-si inceapa activitatea. Intrucat eu m-am lovit de acelasi administrator detinator de stampila cand am avut nevoie de acordul asociatiei pentru montarea unei centrale de apartament,as dori sa aflu parerile unor cunoscatori ai legislatiei,poate are cineva vreo solutie,pentru ca Primaria nu se implica,ne recomanda calduros sa ne constituim in asociatie de proprietari. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alicep , utilizator 19:25, 10 Decembrie 2016
Buna seara,
va sfatuiesc sa va adresati primariei locale care are un departament specvial care se ocupa de asociatiile de proprietari.
Primaria ne recomanda sa ne constituim in asociatie de proprietari si cu asta se spala pe maini.Eu voiam sa aflu cine ne controleaza pe noi,fiindca se intampla o gramada de nereguli,din cate am inteles unele chiar penale(calcul costuri pentru caldura,cu repartitoare montate,citiri date administratorului si cotele lunare calculate de catre acelasi administrator).Totusi legea 230 nu se aplica si asociatiilor de locatari?Si daca da,nu trebuie respectate prevederile si de catre presedinte,comitet,administrator cu tot ceea ce decurge de aici,ca doar nu se aplica unilateral,adica eu ca proprietar o respect,tu ca presedinte,etc,nu ai nici o obligatie,nimeni nu te controleaza,nu platesti pentru nici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut in cazul in care nu mai avem presedinte de bloc de 2 ani? alicep alicep Am aflat ca nu mai avem presedinte de aprox. 2 ani,probabil ca nici comitet,iar administratorul blocului este cel care decide tot in blocul nostru.Tot el are ... (vezi toată discuția)
Plata caldura la intretinere anamariaciocan anamariaciocan Este normal daca un apartament in care nu locuieste nimeni, cu 0 persoane trecute la intretinere are de achitat 320 RON la caldura, In conditiile in care un ... (vezi toată discuția)
Demiterea presedintei de asociatie sesa10 sesa10 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc. Din cauza marilor nemultumiri ... (vezi toată discuția)