avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termen reparatie depasit din vina curierului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termen reparatie depasit din vina curierului

In data de 24.11.2016 am lasat in magazinul de unde a fost achizitionat in vederea repararii un telefon. In data de 27.11.2016 am fost anuntat ca reparatia se poate face contracost intrucat telefonul a suferit un soc. Am fost de acord cu costul reparatiei avand in vedere ca aceasta imi asigura continuitatea garantiei. Pe data de 02.12.2016 telefonul a fost expediat din service. Intrucat nu a ajuns in magazin pana astazi, am sunat la firma de curierat. Am primit raspuns ca telefonul a fost pierdut si ca service-ul a inregistrat o reclamatie deja, reclamatie care se poate solutiona in aproximativ 2 saptamani, termenul maxim fiind de 90 zile. Avand in vedere ca astazi au trecut cele 15 zile din data trimiteri in service, termem maxim stipulat in procesul verbal pot solicita inlocuirea produsului fara sa mai platesc costul reparatiei?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:04, 11 Decembrie 2016
Puteti, ca nu e interzis :) Va fi interesant de vazut ce vor dispune cei de la ANPC, orice am zice noi ar fi doar presupuneri fara fundament. Magazinul n-are nicio vina in situatia asta, nu vad cum ar putea fi obligati sa va dea un telefon nou, service-ul nici atat... singurii vinovati sunt cei de firma de curierat. Parerea mea e ca ei ar trebui sa va restituie pretul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora Matthew54 Matthew54 Buna seara! Am o intrebare cu privire la Legea nr. 449/2003 privind \"vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora\" . Pe data de 1.09 am depus un ... (vezi toată discuția)
Termen de reparatii electronice service CristyGrs CristyGrs Buna Seara , Am achizitionat un smartphone caruia i-am spart ecranul la mai putin de o luna de la achizitionare . L-am dus la service-ul unde este garantia iar ... (vezi toată discuția)