avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj - Dreptul de Domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj - Dreptul de Domiciliu

Buna ziua, am o intrebare(problema)..
Parintii mei au stat 26 ani in concubinaj si au 3 copii majori . Din pacate in 2012 s-au despartit...
Ei au cumparat impreuna un Apartament care de curand(1 an) a fost complet achitat dar din pacate a fost doar pe numele tatalui meu si dupa ce s-au despartit el a plecat in strainatate. Contractul de cumparare la apartament in are tatal meu cu el...problema este ca mamei mele i sa exprirat Buletinul si nu-si mai poate face unul nou(prelungire) pe asemenea Adresa din cauza ca ea nu are nimic la mana sau vreo semnatura ceva precum ca are voie sa stea in Apartament. Tatal meu nu vrea sa-i dea mamei nimic.
Mama nu are nici servici si nici pe cineva in Romania care sa o sustina sau sa o ajute cu ceva.
Si fiindca si eu cu fratii mei suntem plecati in Strainatate nu avem posibilitatea sa o ajutam decat financiar sa se poata hrani si sa plateasca anumite Facturi.

Ea este ceva mai in varsta (spune ea :) ) si nu vrea sa paraseasca Romania.

Ii este foarte greu...

Ultimii 4 ani a achitat doar ea singura Rata la apartament...

Intrebarea este: Ce poate face ea ca sa aiba dreptul la Locuinta???

Pentru Sfaturile si ajutoarele voastre... m-as bucura.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: FloryBde , utilizator 08:15, 15 Decembrie 2016
Buna seara,
Va trebui, daca tatal dumneavoastra sa se incapatineze sa nu-i faca C.i. sa il dea in judecata si sa solicite partea ei de investitie care constituie imbogatire fara justa cauza.
Va sfatuiesc sa discutati cu tatal dumneavoastra si sa incercati sa ameliorati relatiile.
Va multumesc mult pentru raspuns. Din pacate de aproape de jumatate de an incerc sa tot vorbesc cu el si nu se poate face nimic in aceasta problema , chiar si fratii mei au incetat sa aiva contact cu tatal meu din aceasta cauza.... Dupa cum se pare va trebui sa il dea in judecata :( . Va multumesc.
Eu nu sunt asa optimista cum e d-l avocat si va zic ca nu are sanse. Chiar si daca ar proba ce sume a investit in casa lui,exista un termen de prescriptie care e de 3 ani si nu e suspendat pe perioada cat sunt impreuna cum se intampla la cei casatoriti. Chiar daca ar fi ca termenul sa inceapa sa curga, nu de la data investitiei, ci de la momentul la care s-au despartit, au trecut deja 4 ani, deci adio.
Mama avea posibilitatea sa cumpere apartamentul pe cote parti cu tata.
Inteleg ca de locuit macar locuieste tot acolo.
Are posibilitatea sa isi faca carte de identitate provizorie, asa ca nu buletinul e marea ei problema.
Multumesc pentru Raspuns.
Da de locuit locuieste inca acolo . Buletin provizoriu are doar pentru un an pe aceeasi adresa ,dar nu mai poate iesi din Tara ,nu mai poate sa ridice bani prin WesternUnion...nu mai poate face aproape nimic cu Buletinul provizoriu. Iar dupa ce va exprira anul viitor (in 9 Luni) chiar nu mai poate face nimik.(cred ca nu ar mai avea posibilitatea nici sa stea in casa).. Am sa cercetez sa vorbesc cu Ambasada Romaniei de aici si sa incerc s-o conving pe Mama sa se mute la mine si sa aiva domiciliul aici. Din cate am inteles ,se poate ...cu toate ca stiu ca nu va vrea...
(Oameni invarsta si cu Probleme de sanatate ,nu prea vor sa-si paraseasca casuta lor)...
Isi poate face buletin provizoriu in fiecare an. De iesit din tara cu el nu poate, dar cu el isi poate face pasaport. Nu stiu daca si de ce nu ar putea sa ridice bani cu ci provizoriu, dar si problema asta o puteti rezolva depunand pe numele unui vecin , ceva.
Drept de a sta in casa are oricum pana tatal va cere evacuarea ei.

Alte discuții în legătură

Problema "luare in spatiu / adresa domiciliat" tzeus tzeus Buna ziua, Pun acest mesaj pentru cumnata mea. A ajuns la un de impas, si nu stiu ce cai legale mai are in momentul de fata. Ca sa expun problema. Cumnata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Bububibi Bububibi Am o cunostinta care recent a împlinit 18 anii aceasta a locuit în județul ilfov pana acum 2 anii de ceva timp este \"căsătorită\" in bucurestii .acum ... (vezi toată discuția)
Conflict intre frati pt propria mama raduspatariu36 raduspatariu36 Buna ziua, am si eu o problema si as dori tare mult sa ma ajutati pentru ca am nevoie de niste raspunsuri si nu stiu unde si cum sa ma adresez, din acest ... (vezi toată discuția)