avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Naționalitate - renuntare la cetatenie, redobandire
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Naționalitate - renuntare la cetatenie, redobandire

Bună .... Dacă renunț la cetățenia română si într-un viitor voi dori sa o recuperez va fi posibil?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:51, 11 Decembrie 2016
Da , ce putin este asa in Germania.
Legea de aici este ca ,in momentul in care ati acceptat cetetenia germana,trebuie renuntat la cea romana. Dar in timpul la care se va renunta la cea gernama- se recupereaza automat cetatenia romana.
Mulțumesc
Nu se recupereaza automat.
Nu mi-e clar cum se procedeaza cand omul a renuntat de bunavoie la cetatenie, daca e tratat ca un cetatean strain care doreste cetatenia sau poate aplica pentru redobandire - inclin sa cred ca procedura e cea pentru cetatenii straini. Cred ca locul potrivit pentru a pune intrebarea este la adresa de e-mail cetatenie@just.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nationalitate spaniola carmenspata carmenspata Buna seara.doresc sa imi iau cetetenia spaniola,dar sunt obligata sa renunt la cea romana deoarece statul spaniol un acorda dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)
Redobandire cetatenie romana dupa renuntarea voluntara la aceasta suciuteo suciuteo Buna ziua, Ma numesc Teodora Suciu si cu respect apelez a expertiza dvs. juridica pentru urmatoarea situatie: In prezent locuiesc in Seul iar o prietena ... (vezi toată discuția)
Renuntare la cetatenie Ibolya13 Ibolya13 Buna ziua, sotul meu este plecat din ro de mai bine de 30 de ani, iar la plecare trebuia sa renunte la cetatenie. Dupa care s-a casatorit , avand si doi copii ... (vezi toată discuția)