Am un baietel de 8 ani, din relatie de concubinaj, mama l-a indepartat din domiciliu fara acordul meu si profitand ca nu am reclamat (am sperat ca pot salva relatia) dupa un an a inaintat actiune pentru stabilire domiciliu si pensie alimentara.
1.Eu am contribuit financiar in tot acest timp la intretinerea copilului cu sume uneori mai mici decat un sfert din salariu dar niciodata mai putin de 500 de lei.
Instanta a ignorat argumentatia si dovezile mele cum ca am petrecut vacante cu fiul meu, imi vizitez sustinut fiul, o data la doua saptamani, ceea ce presupune cheltuieli zdravene de deplasare (500km dus intors) si cazare in regim hotelier si a stabilit pensie in cuantum maxim stabilit de lege. Am drept de apel 30 de zile, ce ma sfatuiti.
2. In hotarare scrie ca ma obliga să platesc in favoarea minorului o pensie de întreţinere în cuantum de un sfert din venitul lunar net,
”începând cu data de 21.07.2016 şi până la majoratul minorului sau alte dispoziţii ale instanţei. Stabileşte în favoarea pârâtului-reclamant reconvenţional dreptul de a păstra legături personale cu minorul sub forma următorului program de vizitare cu preluarea minorului şi reducerea la domiciliu: - lunar, în a doua şi a patra săptămână din lună, de vineri ora 16.00 până duminică ora 20.00; - jumătate din vacanţa de iarnă şi jumătate din vacanţa de primăvară, iar în anul în care Paştele este petrecut cu mama, Crăciunul este petrecut cu tatăl. - o lună în perioada vacanţei de vară. Respinge restul pretenţiilor ca neîntemeiate.”
Ce se intampla cu perioadele in care cpilul se afla in vacanta, la mine, imediat dupa ce m-a actionat in instanta copilul a fost cu mine in concediu toata luna august, in vara anului viitor va fi la fel. Datorez mamei pensie de intretinere si in perioadele in care minorul este la mine in vacanta? Ce se poate face si cum pentru a lamuri aceasta situatie confuza.
Multumesc anticipat oricui doreste sa ma ajute cu un sfat sau chiar si numai o opinie. O zi frumoasa!