avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 129 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Avans primit in cont pe un nume cu factura emisa pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Avans primit in cont pe un nume cu factura emisa pe alt nume

Buna ziua

sunt Pfa , cu activitate online, realizez comenzile pe baza de avans . As dori sa stiu , cum pot inregistra in contabilitate urmatoarea situatie
- in data de 1 primesc de la clientul X in cont un avans de 50 lei
- in data de 10, cand este finalizata comanda , trebuie expediata si achitat ramburs suma de 150 lei , comanda fiind expediata pe numele Y , ( la fel si factura). Cum pot inregistra avansul incasat pe un nume si comanda expediata pe alt nume? ( vorbind de acelasi client). Multumesc

Alte discuții în legătură

Factura de avans si factura finala pe persoane fizice diferite Andreea  Tudor Andreea Tudor Buna ziua, Am un client care detine un PFA si are o situatie cu un client persoana fizica: i-a achitat un avans prin banca, iar livrarea produselor o doreste ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)