avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transfer loc de parcare pe numele sotiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transfer loc de parcare pe numele sotiei

Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum si nu am gasit raspunsul la intrebarea mea dupa ce am rasfoit putin prin paginile afisate la cautarea de loc de parcare ADP.
Problema mea este in feul urmator:
Am loc de parcare alocat de 6 ani de la ADP si pe care il platesc la timp in fiecare an. Masina cu care am facut inchirierea locului de parcare, era pe numele meu si am vandut-o de curand.
La scurt timp am cumparat alta masina pe care am trecut-o pe numele sotiei.
Ce se intampla cu locul de parcare? Trebuie sa merg la ADP pentru a-l trece pe numele sotiei sau il las asa cum este acum?
Exista posibilitatea sa pierd locul de parcare daca fac acest lucru?

Multumesc in avans pentru raspunsurile voastre.
Cel mai recent răspuns: holzcopf , utilizator 17:00, 5 Septembrie 2018
Domnule, dumneata nu ai alta treaba s-au vrei sa fii mai catolic decat Papa.
Daca nu ai ce face, mergi la ADP si baietii au sa rada putin de intentia ta, insa daca vrei sa fii supercorect, solicita transferul asa cum doresti...
Multumesc pentru raspuns si pentru portia de ras datorata felului in care ati raspuns. :))
In concluzie mai bine stau linistit si imi vad de treaba mea.
Buna ziua.
Cum se procedează in cazul in care cumperi un apartament iar fostul proprietar are un loc de parcare plătit la ADP, iar eu vreau sa îl păstrez? Pot solicita transferul locului pe numele meu? Mulțumesc
In acest caz, banuiesc ca trebuie ca sa mergeti impreuna la ADP. Nu de alta, dar acum cred ca locul de parcare este achitat pana la sfarsitul anului, dar data este aproape si plata trebuie reinnoita si acest lucru poate fi facut doar de cel care a licitat. Daca cel cara v-a vandut apartamentul se muta in alta parte , va trebui sa-si caute un loc de parcare (poate gaseste), insa cand il cauta in baza de date, il gaseste ca a achizitionat deja un loc... Asta-i dandanaua. Trebuie mers impreuna la baieti si intrebati cum se procedeaza, ca totul sa fie bine, adica sa nu va "scoata din schema", ca pilele deabia asteapa sa plece unul din zona. Sa nu cedati locul de parcare, daca va doriti sa-l pastrati!
Pentru AnCh.
Nice!
La doi ani distanta sunt in aceeasi situatie.Sper ca si tu ai rezolvat favorabil
Cum a fost la mine:
La achizitionarea noii masini pe numele sotiei (pe cea veche nu am vandut-o inca),mi sa spus oficial la ADP ca nu se poate transfera si locul de parcare pe numele sotiei. Asta intentionam ca sa nu fiu si eu in continuare angrenat la taxe si impozite.Bineinteles ca au cerut pe deasupra si Contract de comodat cu toate ca convietuim la aceeasi adresa.
Chiar si in acest context sot-sotie,ADP aduce in discutie lista de asteptare ceea ce nu mi se pare in regula.
Neavand alta varianta am acceptat si ADP a incheiat un nou contract pe noua masina,pe acelasi loc de parcare,cu aceeasi nr.de autorizatie, tot pe numele meu.
Contractul vechi aferent celeilalte masini sa anulat.
Acuma cu statul tau linistit ma cam indoiesc.
De ce:
Mai intai, daca vinzi masina,locul de parcare devine ''descoperit''.El nu mai este asociat unui autovehicul oficial in actele ADP si mai ales in situatia cand a expirat taxa anuala.
Apoi situatia de litigiu a locului de parcare ocupat abuziv si fara identificare a autorului (am patit asta).Daca se apeleaza la Politia locala pentru revendicare loc ocupat,ei vor cere sa prezinti contractul si autorizatia ADP. Iar in baza lor de date foarte usor observa ca masina ta nu mai este la acel domiciliu.
In concluzie,locul de parcare in varianta ''statului linistit'' se pierde foarte usor.
Tema de casa:
In contextul celor relatate mai sus in care ADP invoca lista de asteptare intreb si eu:
Daca se muta cineva in acelasi imobil si in aceeasi scara de bloc de la et.4,la et.3,in mod normal trebuie incheiat un alt contract la ADP cu noua adresa.Din nou vor aduce in discutie lista?
Ca tot de lista amintesc ei si la vanzare-cumparare proprietate.Adica mai exact,cumparatorul avand autoturism nu are prioritate asupra locului de parcare al vanzatorului, ci acela de pe lista care poate sa locuiasca chiar intr-un imobil adiacent.Cunosc situatii.
Cu stima.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
holzcopf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ana_medina ana_medina Buna ziua, Domiciliez in sectorul 2, la bloc. Am autorizatie de la ADP Sector 2 pentru un loc de parcare. In momentul de fata intentionez sa-mi vand masina ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie din partea unui vecin Ghgh1 Ghgh1 Buna ziua, acum 3 saptamani am avut o discutie telefonica cu un vecin care este samsar si are mai multe masini pe care a inceput sa le tot roteasca pe toate ... (vezi toată discuția)
Transfer loc de parcare adp Ddoc Ddoc Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament, iar vechiul proprietar are loc de parcare inchiriat de la ADP, care este deja platit pana la finele anului. Se ... (vezi toată discuția)