avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu!

Buna ziua!
Sotul meu are 6 luni lucrate la locul de munca actual din care cei de acolo iau calculat ca are 12 zile de concediu.
Cei de la munca nu vor sa i le dea si nici sa i le plateasca iar de la contabilitate i s-a zis ca daca nu isi i-a zilele de concediu pana la sfarsitul anului 2016 in anul 2017 le va pierde,nu i se mai da pentru ca asa e legea.
Unde am putea sa ne adresam pentru a rezolva aceasta problema?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 13 Decembrie 2016
Art.146 C.mun.
.....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

Prin urmare, daca nu va efectuati zilele de Co pana la 31.12.2016, atunci aveti dreptul sa le efectuati pana la 01.07.2018.

In situatia in care vi se incalca dreptul la CO puteti sesiza ITM-ul.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
De cum incolo stim cum sa procedam cu ajutorul dvs. daca nu i le va da sau nu i le va plati pentru ca tot i se spune de la contabilitate ca nu va mai avea dreptul la zilele acelea in anul 2017.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Cei de la contabilitate ar trebui sa citeasca Codul Muncii sau sa nu se mai amestece peste resursele umane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cristina_blueeyes2000 cristina_blueeyes2000 buna. sunt angajata de pe 15 feb 2016. in sept patronul mi-a dat concediu de odihna 4 zile. acum spune ca de fapt eu nu am dreptul la CO pt ca nu am un an de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Va rog, daca intru in concediu prenatal peste 5 zile,ce se intampla cu concediu de odihna neefectuat (15 zile) din anul 2016. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna steluta-tah steluta-tah Concediu de odihna neefectuat în 2016,și doresc sal efectuez în 2017 îl pot efectua cu bani sau numai am dreptul la bani faptul ca nu la - m ... (vezi toată discuția)