avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ''Bani de liceu'' si pensie alimentara - frauda?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

''Bani de liceu'' si pensie alimentara - frauda?

buna seara,
in situatia in care un elev timp de 4 ani a primit "bani de liceu" ,3 ani fiind minor si in ultimul an fiind major,desi avea o pensie alimentara din partea tatalui de 500 lei constant,chiar si 600 lei in primii 2 ani...e normal???el lociueste cu mama lui,in curtea bunicii,si chiar presupunand ca mama timp de 4 ani nu a avut nici un venit,e posibil???din cate am citit venitul pe membru ar trebui sa fie de max 150 lei...
Se poate intelege de aici ca au falsificat declaratiile la dosar,in sensul ca nu au declarat pensie de intretinere actuala ci hotararea de divort de acum 20 de ani in care se acorda custodia mamei si tatal neavand un venit atunci stabil ,pensia era o suma modica?se incadreaza la frauda,nu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 14 Decembrie 2016
E simplu doamna, daca aveti banuiala unui fals in declaratii, depuneti un denunt la politie sau parchet , sesizati si Ministerul educatiei depunad dovezile de venit ale familiei si v-ati luat o piatra de pe suflet facand o fapta buna in recuperarea banilor statului, adica ai nostri, ai tuturor.

Aveti certitudinea ca au fost bani de liceu si nu vreo bursa ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la alocatie copil peste 16 ani hacman hacman Buna ziua Va multumesc anticipat ca existati si ne sunteti de un real ajutor celor cu probleme. Am si eu o intrebare: un copil care este elev la liceu ... (vezi toată discuția)
Un "parinte" are dreptul de a da afara copilul-elev dupa 18 ani? vivi2 vivi2 Conform sentintei de divort trebuie sa platesc pensie alimentara pana l a18 ani. De la 18 ani la 19 ani copilul nu a facut studii. Dupa 19 ani a reluat ... (vezi toată discuția)
Ajutor orfan elpascov elpascov Buna ziua,ma numesc Andrei,sunt elev la liceu,in clasa a XII-a.Mama m-a abandonat de mic,nu primesc ajutor de la ea,nu are posibilitati.Tata a murit,nu a fost ... (vezi toată discuția)