Sunt vaduva deoarece sotul meu a decedat acum 4 ani
Anul acesta fratele sotului a cerut deschiderea succesiunii apartamentului in care locuiesc fiind a parintilor sotului meu si a fratelui sau reclamantul .
Parintii lor au decedat unul in 1992 si celalalt in 2009 m iar eu impreuna cu sotul meu l-am despagubit pe reclamant insa despre acest aspect nu stiam decat noi trei si am mers pe incredere.
De toate cheltuielile a deceselor si de intretinere a apartamentului ne-am ocupat neintrerupt doar eu si sotul meu locuind efectiv si neintrerupt din anul 1998 si pana in prezent
La termenul trecut reclamantul a adus in instanta doi martori mincinosi care declarau ca in repetate randuri le-am dat din apartament bunuri diverse care au fost transportate la reclamant.
De ce procedeaza asa?
Are vreo relevanta ajutatoare aceaste minciuni ?
Ar fi necesar sa fac plangere penala pentru marturii minicnoase sa demontez aceste minciuni?
Mentionez ca in urma decesului sotului meu am ramas datoare si nu imi pot permite un avocat.
Va multumesc din inima!
Au mare insemnatate acele declaratii referitor la acceptarea mostenirii. Raspundeti intrebarilor colegului de mai sus.
Cred ca e necesar sa faceti efort sa aveti o asistenta juridica, nu stiu ce venit aveti, poate va incadrati la ajutor judiciar (sub 350 de lei sau sub 600 de lei).
A avut probleme in trecut cu executari silite de la fisc , pentru niste probleme cu o firma si noi l-am ajutat sa plateasca contribuind cu bani...
Nu am incheiat niciun act s-au dovada deoarece am mers pe omenie si incredere.
Totul a fost bine pana dupa decesul sotului meu....
El inca mai are datorii la fisc de aproape 6000 lei dar nu l-am mai putut ajuta.
Acum in proces invoca faptul ca el nu a renuntat niciodata la succesiune si cred ca aceste minciuni ca a carat bunuri din casa fiind date de mine si sotul meu sunt menite de a proba tocmai acest fapt.
Defunctul dvs. soț are copii?
Sper că da. (și mai sper că sunt și ai dvs., totodată).
Altminteri, ce văd eu în speța acesta nici nu-mi vine să vă spun.
Ceea ce poate câștiga cumnatul dvs. este ... 3/4 din apartament. (jumătate prin moștenire de la părinții săi și, dacă nu există desccendenți ai defunctului dvs. soț, mai vizează și jumătate din moștenirea fratelui - cota colateralilor privilegiați în concurs cu soțul supraviețuitor).
Or, în fața unui asemenea risc... Cerule! Dacă v-ar deschide cineva dulapurile ar putea încărca o roabă de lucruri inutile al căror preț este mai mare decât un onorariu de consultanță.
Minciunile martorilor se demontează prin întrebări bine croite și prin alte probe. După 20 de ani (din 1992 și până „acum 4 ani”) se pot forma chiar și amintiri false. Adică, omul care n-a văzut în viața lui obiectul cutare decât ... într-o poză, ar putea să creadă că la cărat. Nu cred că veți face vreo brânză cu plângeri penale. Trebuia să știți ce intenționează cumnatul să dovedească prin martori, să anticipați ce ar putea să povestească Vasilică indicat ca martor etc., nicidecum să vă întrebați post factum de ce o fi procedat așa. (pare ușoară profesia noastră, la fel de ușoară ca fotbalul din tribune).
Oare v-ați apărat învocând neacceptarea de către cumnat a succesiunii? Asta ar fi fost minunat, dar dacă ați spus totodată că i-ați dat și bani pentru ce se zice că n-ar fi acceptat, asta ar fi o contradicție, care s-ar putea să-i servească de minune.
Sotul dv a decedat acum patru ani, nu sunt avocat, dar am inteles ca termenul de deschidere a succesiunii este de un an de la data decesului. Dar se pare ca acest termen se refera la deschiderea succesiunii la notar, nu sunt sigura.