Sunt vaduva deoarece sotul meu a decedat acum 4 ani
Anul acesta fratele sotului a cerut deschiderea succesiunii apartamentului in care locuiesc fiind a parintilor sotului meu si a fratelui sau reclamantul .
Parintii lor au decedat unul in 1992 si celalalt in 2009 m iar eu impreuna cu sotul meu l-am despagubit pe reclamant insa despre acest aspect nu stiam decat noi trei si am mers pe incredere.
De toate cheltuielile a deceselor si de intretinere a apartamentului ne-am ocupat neintrerupt doar eu si sotul meu locuind efectiv si neintrerupt din anul 1998 si pana in prezent
La termenul trecut reclamantul a adus in instanta doi martori mincinosi care declarau ca in repetate randuri le-am dat din apartament bunuri diverse care au fost transportate la reclamant.
De ce procedeaza asa?
Are vreo relevanta ajutatoare aceaste minciuni ?
Ar fi necesar sa fac plangere penala pentru marturii minicnoase sa demontez aceste minciuni?
Mentionez ca in urma decesului sotului meu am ramas datoare si nu imi pot permite un avocat.
Va multumesc din inima!
Parerea mea este ca sunt mai multe aspecte de luat in considerare : fiul decedat locuia cu parintii in apartamentul acestora; acceptarea succesiunii sale de pe urma ambilor parinti nu cred ca ar putea fi pusa in dubiu insa celalalt fiu, reclamantul, nu stim ce succesiuni a acceptat si ce nu; apoi, treaba cu caratul lucrurilor e hilara fiindca lucrurile puteau sa nu apartina parintilor ci exclusiv fiului decedat si sotiei acestuia care, pare, din cum sunt spuse lucrurile, ca intretineau casa; asa ca nu valoreaza acceptare a succesiunii ci, eventual, donatie din partea unui frate catre celalalt; e de vazut, cum s-a spus mai sus, daca fiul decedat are copii sau nu; e de vazut si de ce s-a trezit atat de tarziu fratele sa deschida succesiunea si, mai ales, care succesiune s-a apucat sa o deschida : dupa primul parinte decedat, dupa al doilea, dupa frate ... a fost vreuna din aceste succesiuni deschisa vreodata?
cat priveste banii cu care fratele decedat si-a ajutat fratele reclamant, daca ei nu reprezinta sulta pentru partea sa de apartament (si sper sa nu reprezinte ca sa nu se darame intreg esafodajul) atunci doamna nu are decat sa se intoarca impotriva lui si sa-i ceara inapoi imprumutul + dobanzi daca are cu ce sa probeze ca a dat acesti bani si daca se afla in termen sa formuleze o actiune
cu alte cuvinte, de-aia e nevoie de avocat fiindca ceea ce doamnei i se pare de bun simt si de lauda (a despagubit cumnatul) ii poate in realitate dauna mai mult decat isi imagineaza
si inca ceva : suntem siguri ca apartamentul e al parintilor decedati si nu exista vreun act cu clauza de intretinere de care nu stie/spune nimeni?
A deschis aceasta succesiune dupa parinti lor,asa de tarziu deoarece a profitat de decesul fratelui sau ...
Acesta nu a deschis succesiune in timpul vietii sotului deoarece cum spuneam i-am dat bani la nevoie.
Sotul meu impreuna cu mine avem doua fiice
Am solicitat pe cale de exceptie inadmisibilitatea cererii de chemare in judecata pe disp art. 193 NCPC privind obligatia sesizarii notarului public privind deschiderea procedurii succesorale..Aceasta neindeplinire a procedurii prealabile am invocat-o prin intampinare.