avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare casatorie sau divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare casatorie sau divort

Buna seara,
m-am castorit cu cetatean american in 2003 in bucuresti, eu nu am ajuns in USA dar sotia este cetatean american si locuieste acolo. as dori sa anulez casatoria sau sa divortez, cum sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lml , utilizator 10:31, 26 August 2010
Si inca ceva....prezenta sotiei la divort nu este obligatorie. Si nici reprezentarea ei de catre nu avocat nu este obligatorie. Trebuie doar sa fie citata legal. In acest sesn, trebuie sa indicati exact instantei de judecata prin cererea pe care o depunetio adresa sotiei din SUA. Va fi o citare internationala, iar in acest sens se va da un termen de judecata mai mare....
Eu nu as fi asa de sigur de competenta Judecatoriei Constanta de a solutiona divortul ... cred ca se uita ca de fapt mai intai sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.105/1992 (deoarece este un litigiu cu element de extraneitate) si apoi cele ale Codului de procedura civila care prevede doua situatii in acest caz :
1. sotii nu au avut niciodata domiciliu comun - competenta apartine instantei de la domiciliul paratului
2. paratul domiciliaza in strainatate - competenta partine instantei de la domiciliul reclamantului.
Pertinenta opinia colegului Cornel in special referitor la competenta de solutionare
"Si inca ceva....prezenta sotiei la divort nu este obligatorie. Si nici reprezentarea ei de catre nu avocat nu este obligatorie. Trebuie doar sa fie citata legal. In acest sesn, trebuie sa indicati exact instantei de judecata prin cererea pe care o depunetio adresa sotiei din SUA. Va fi o citare internationala, iar in acest sens se va da un termen de judecata mai mare...."

luati in calcul opinia colegei rozi.
este cea corecta!
Buna ziua,
legat de acest divort as dori sa va mai intreb daca imi fac flotant in Bucuresti pot sa merg la judecatoria sector 4 (voi locui in sectorul 4) pt a depune cererea de divort?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain flowerk flowerk Buna ziua, Sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean american si in acest moment al vietii mele am decis ca nu mai pot casnicia cu aceasta persoana, deoarece, ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)