avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Amestec substante chimice periculoase
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Amestec substante chimice periculoase

Buna ziua . Trebuie sa fac o notificare la ITM privind substantele chimice ce le vom utiliza in activitate . Problema este ca in activitatea pe care o desfasuram se vor utiliza si amestecuri de substante chimice periculoase . Am o nelamurire cu privire la amestecul de substante periculoase , si anume, trebuie sa trec in notificare toate substantele periculoase care intra in compozitia amestecului ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:11, 15 Decembrie 2016
Se mentioneaza materiile prime, semifabricatele/ amestecurile rezultate (pe fluxul tehnologic), produsele finite care se incadreaza ca substante periculoase. Pentru toate substantele periculoase trebuie sa detineti in firma si sa depuneti la ITM, fise tehnice de securitate in original si traduse in limba romana.
Amestecul ca atare, rezultat in urma unui proces tehnologic, din mai multe substante periculoase, poate fi o substanta periculoasa care sa contina % vol/ % gr. din fiecare substanta periculoasa componenta.
Trebuie sa notificati substantele componente ale amestecului si amestecul ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie distributie azotat de amoniu- ingrasamant chimic Maria Ioana 1 Maria Ioana 1 Buna ziua, As dori sa stiu daca este necesara o autorizatie ( sau mai multe ) pentru a distribui azotatul de amoniu , in sensul ca achizitionez ... (vezi toată discuția)
Spalatorie haine echipamente de lucru salariati Elena Goran Elena Goran daca societatea vrea sa spele in incinta unitatii, echipamentul de lucru al salariatiilor sai, trebuie sa autorizeze activitate pentru spalatorie de haine ... (vezi toată discuția)
Lista substantelor periculoase (legea 360/2003 etc.) RaduGeorge1990 RaduGeorge1990 Am doua intrebari: 1)Care este lista actualizata, completa cu substantele periculoase care necesita raportarea la ITM? De fapt, mai exact, cum se procedeaza? ... (vezi toată discuția)