avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

va salut cu respect
as avea o intrebare. acum 2 ani m-am mutat intr-un apartament nou.toate bune si frumoase,pana acum.pe luna octombrie 2016 am observat consumul afisat la intrarea in scara blocului,in care ,la rubrica mea,aparea suma de 140 de lei ca si consum si inca 100 de lei la rubrica "fond de rulment"...m-am indreptat la asociatie sa cer lamuriri,si mi-au spus ca acea suma este restituibila in mumentul in care ma voi muta din locuinta,si ca nu reprezinta o suma care este de trecut in raportarile lunare ca restanta!!,le-am multumit pt informatie si mi-a convenit sa existe o suma depusa,incantandu-ma ideea..... azi la afisarea noului consum pt luna noiembrie imi apare la restanta suma de 240 de lei cu rosu!!!!! vreau sa aflu cat de legal este sa se treaca acea suma ca restanta asupra careia se va percepe penalizari?????,fiind trecuta ca o suma cumulata. si vreau sa ma ajutati in legatura cu caracterul legii 230/2007. am impresia ca are caracter obtional. va multumesc anticipat!!
-legea 230 /2007 nu are caracter orientativ ci obligatoriu
-fondul de rulment este tot obligatoriu si se poate suplimenta atunci cand nu mai acopera maximul cheltuielilor dintr-o luna
-tot ce puteti cere asociatiei este sa va tina evidenta restantelor pe categorii : intretinere, reparatie, rulment etc.
-privitor la penalizari este normal sa existe, se stabilesc in comitet si se aplica la orice categorie de restanta cf l230/2007 art 49
Daca nu ati achitat fondul de rulment inca, este normal sa va apara ca restanta pentru ca fondul de rulment este obligatoriu si neplata lui se penalizeaza conform legii 230/2007.
Ce trebuie sa intelegeti dvs este ca fondul de rulment reprezinta plata in avans a cheltuielilor dvs pentru ca intai vin facturile de la furnizori, asociatia plateste aceste facturi din fondul de rulment si abia ulterior dvs le achitati catre administratorul asociatiei si asa se reface fondul de rulment astfel incat sa fie integral disponibil pentru luna urmatoare si asa mai departe de la o luna la alta.
Sper ca acum au un inteles cele expuse mai sus..... :)
sunt asociatii care nu penalizeaza restantele la fondul de rulment.
Nu e cazul la dumneavostra.
E legal daca e consemnat acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment dututironeac dututironeac As. de propietari ,cand intocmeste si afiseaza lista cheltuieli intretinere,stabileste un total chelt.pentru luna respectiva.Dupa care urmeaza rubrica fond de ... (vezi toată discuția)