avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua.sunt nou pe acest forum si de aceea vas ruga sa ma atentionati daca nu am postat unde trebuie referitor la problema mea.va multumesc.litigiul este un teren de 300m cu constructii si anexe aferente.bunicul a murit si a ramas bunica si cele 2 fete.bunica este propietar in acte.prima data s-a cazut de acord intre cele 2 surori asupra dreptului,adica 100m,unasi 200m cealalta.s-a facut succesiunea,cadastrul la total iar acum trebuie sa se faca cadastrul partial la cele 2 parcele pt a se putea face acte ambelor surori.dar bunica s-a sucit si nu mai vrea sa dea uneia dintre fete 100m,ci mai putin.am inteles ca o sa trebuiasca un certificat de urbanism semnat de mama si cele 2 fete,dar fata nedreptatita (cea cu 100m)nu mai vrea sa semneze nici un act.va rog frumos sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul asta si daca fata poate dobandi 100m sau nu.va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 14:21, 9 Octombrie 2009
iar distanta dintre zidul casei si eventualul gard care s-ar trage cat ar trebui sa fie?va multumesc.


linia despartitoare depinde de cotele partilor (bunica si surorile) dupa efectuarea partajului.. acest lucru se va stabili in urma efectuarii unei expertize daca se ajunge la instanta pt ca partile nu se inteleg pe cale amiabila.
va multumesc foarte mult.
buna ziua.revin cu noutati in problema mea si anume,astazi cele doua parti au fost chemate la notar pentru a se modifica ceva in procesul de impartire,si anume;s-a spus ca din suprafata totala de 300m,jumatate revine bunicii,iar din cealalta jumatate a decedatului revine jumatate bunicii iar cealalta jumatate se imparte celor doua fete.celor doua parti li s-a dat cate un exemplar.intrebarea mea este daca este corect,avand in vedere ca raspunsurile ce mi s-au dat aici pe forum sunt altele?pana astazi exact ce mi s-a raspuns aici asa era ,dar acum nu mai este.este posibil asa ceva?va multumesc mult si astept raspunsurile dumneavoastra,
Nu este corect asa, cotele sunt cele care vi s-au spus. Notarul nu are dreptul sa modifice aceste cote stabilite de lege, prin urmare, nu semnati acte sau formulare fiindca va spune notarul.
Intrebati notarul direct, de ce si in baza carui act, vrea sa modifice cotele?
Intr-adevar notarul nu poate modifica cotele succesorale, care sunt impuse de lege. Din cate inteleg eu de la dvs. rezulta ca de fapt este vorba despre un act de partaj voluntar, care se poate face potrivit intelegerii partilor, deci loturile pot sa nu corespunda cotelor din mostenire, urmand ca eventualele diferente sa fie compensate prin sulte (sume de bani care sa echilibreze valoric loturile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire aniri88 aniri88 buna seara.va rog sa-mi rasp la intrebare.prietenul meu sta cu bunica.bunicul e mort de 3ani si jumatate si bunica doreste sa treaca apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa alina_laurentia alina_laurentia Buna ziua! Eu si sora mea am primit mostenire de la mama casa parintilor mei din 1993, tatal meu fiind decedat. Eu nu am locuit acolo dupa intocmirea actului ... (vezi toată discuția)