avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara pentru copii

Buna seara. As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am divortat prin mediator, pentru a beneficia de pensia alimentara pt. doi copii minori (3 si 6 ani). Aceasta mi-a fost platita de catre tatal lor, direct in mana , dar as dori sa fie retrasa din salariu si transferata in contul meu. Trebuie sa deschid un proces, care sunt pasii le care trebuie sa ii parcurg si aproximativ cat ma costa? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:46, 17 Decembrie 2016
Buna seara,
Divort la mediator?
Conform art. 375 divortul poate sa fie pronuntat de ofiterul de stare civila, notar sau instanta.
Divort prin mediator nu exista in codul civil roman.
O data cu pronuntarea unui divort de catre notar sau de catre instanta, in certificatul de divort se stabileste si valoarea pensiei de intretinere pentru minori precum si modalitatea de plata.
Daca modalitatea de plata stabilita de instanta sau notar nu va satisface atunci formulati o cerere in instanta depunand, alaturi de sentinta de divort, certificatele de nastere ale minorilor si dovada veniturilor sotului de la care solicitati acea pensie.
Atentie, actele se depun in copii iar daca nu aveti dovada de mai sus o solicitati prin instanta aratand institutia unde lucreaza.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
dodi1402 a scris:

Aceasta mi-a fost platita de catre tatal lor, direct in mana , dar as dori sa fie retrasa din salariu si transferata in contul meu.

De ce vreți să-i fie trasă automat din salariu`? Cu ce vă deranjează plata din mână`?
Așa prevede legea nouă din 2013, ca pensia să fie plătită direct din mână.
Oricum, după noua lege a NCPC, ceea ce vreți dvs nu mai este posibil dpdv legal, decât în caz de rea-credința dovedită.
Puteți conveni direct cu debitorul ca suma să fie plătită prin bancă. Doar dacă nu plătește pensia (în numerar, prin bancă, prin poștă etc) veți putea să demarați executarea silită, în cadrul căreia se pot popri conturile bancare, se pot executa bunuri etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salariu- cuantum cat platesc si pensie Cristian-1018 Cristian-1018 Buna ziua, Am următoarea problema pe care sper sa mă puteți ajuta sa o rezolv: - am 2 propriei pe contul de salariu la doua bănci pentru doua credite ... (vezi toată discuția)
Mediere sau notar public? cosminache123 cosminache123 Buna seara, Doresc sa divortez de sotul meu de comun acord dar nu stim care e calea cea mai ieftina , rapida si mai putin stanjenitoare cale.Se poate divorta ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere privind divort cu minori Cut mihaela Cut mihaela Stam in italia am cumpatat o casa de un an rate de platit vrem sa divortam la mediator si suntem de acord sa imi ramana mie casa si sa platesc eu ratele in ... (vezi toată discuția)