avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neprezentare la citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neprezentare la citatie

Buna ziua , am si eu o intrebare , daca puteti sa mi raspunde ti, nu stiu cum sa procedez sau ce sa fac .
In 16 .11.2016 eu si cu familia mea am fost víctime a unui accident de circulate , o masina a intrat pe contra sens si ne a lovit frontal, din care am rezultat toti raniti grav. La fata locului s a prezentat polítía, ambulate pompieri si cei de la descarcerare , pentru ca eu nu am mai putut sa ies din masina . Din primele cercetari , l au gasit vinovat pe celalat sofer. Cand am fost citati , celalat sofer nu s a prezentat , spunand ca este grave bolnav , a spus ca a paralizat , sau cel putin asta ne a spus cel care se ocupa de dosarul nostru . Dupa o saptamana cand ne am dus si cu fata sa declare , a sunat in acelas moment sotia soferului , iar agentul a spus ca acum a facut convulsie cerebrala si infart . Agentul a facut gresala cand vorbea la telefon , sa spuna in voce tare spitalul unde se afla ala , iar eu m am dus acolo si am aflat ca nu are nimic din tot ce a spus . L am sunat pe politai sa i spun, la care el mi a spus ca stia , ca l a sunat sotia soferului si i a spus .
Acum eu ma intreb : De ce politia m a lasat sa cred ce acel om este grave bolnav ? Din moment ce l a sunat sa i spuna ca nu este asa .
Poate cineva sa nu se prezinte la citatie ? Ba mai mult , sa minta ?
In cazul in care nu aduce dovezi pentru a justifica lipsa sa , v a fi amendat?
Va multumesc din suflet ca ati avut rabdare sa mi citit of-ul .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:11, 19 Decembrie 2016
Spuneti ca "...am rezultat toti raniti grav". Cat de grav? Ati primit zile de ingrijiri medicale? Ati depus plangere prealabila? V-ati constituit parte civila? Sunt necesare detalii.
In alta ordine de idei, aveti si dreptul de a face plangere la procuror, impotriva masurilor si actelor de urmarire penala ale organului de politie, daca prin acestea vi s-a produs o vatamare a intereselor dvs.
Buna seara,
In functie de numarul de zile de spitalizare sau de ingrijiri medicale, cel vinovat va fi acuzat de Vătămarea corporală din culpă, Art. 196 C.P. In aceste conditii nu se aplica amenzi ci fapta este infractiune si, comportamentul vinovatului duce la agravarea situatiei lui.

Buna ziua , cand spun grav raniti ma refer la urmatoarea situatie : sotul are picioarele rupte , fata are fisuri vertebrale iar eu am 5 coaste rupte , spun asta fara sa mencionez rani mai usoare cum ar fi : Buza sparta , ciob din parbriz in ochi si multiple vanatai.
Urmatoarea intrebare a fost daca am declarat . Da , am declarat atunci cand am fost citata la politie , nu am putut sa declaram inainte pt ca toti din masina mea am fost internati .
Si tot o data ne am declarat parti civile . Va multumesc mult pentru raspuns

Multumesc mult pentru raspuns .

Numarul de zile de ingrijiri médicale incep de la 35 de zile .

[ mesaje conexate ]

Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Maria Adi a scris:
Numarul de zile de ingrijiri médicale incep de la 35 de zile.

Este important cate zile de ingrijiri medicale ati primit in total si mai precis daca au fost mai mult sau mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale.

Maria Adi a scris:
Acum eu ma intreb : De ce politia m a lasat sa cred ce acel om este grave bolnav ? Din moment ce l a sunat sa i spuna ca nu este asa .

Nu neaparat ca v-a lasat sa credeti altceva, ci probabil ca nu a considerat necesar sa va informeze, sau pur si simplu a tratat cu superficialitate aspectul acesta.

Maria Adi a scris:
Poate cineva sa nu se prezinte la citatie ? Ba mai mult, sa minta ?
In cazul in care nu aduce dovezi pentru a justifica lipsa sa , v a fi amendat?

Nu. Omul se va prezenta, pentru ca oricum ar fi trebuie audiat. Cat priveste minciuna, chestiunea este discutabila daca acolo s-a comis sau nu o infractiune (pentru a ne da cu parerea asupra acestui aspect ar trebui sa stim mai multe informatii, pe care ..nu le stim).

Daca v-ati constituit parte civila este bine. Soferului vinovat i s-au recoltat probe de sange?, a consumat alcool sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare cristina2516 cristina2516 buna ziua, am avut o altercatie cu cineva care a sarit la bataie dupa ce mi-a strambat aripa la masina m-a si batut, in timp ce ne bateam persoana respectiva ... (vezi toată discuția)