avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!

Am avut un imprumut acum 7 ani dupa aproape 2 ani am devenit somer.Am platit cu intarziere ratele si am ajuns la executare silita.Am discutat cu parintii care imi plateau rata si am ajuns sa vand casa sa platesc datoria la executor,imprumutul care il facusem sa platesc banii executorului ca altfel nu puteam vinde ca imi pusese sechestru pe casa.Am ramas cu bani putini si i am dat parintilor fiindca casa fusese cumparata de ei doar eu eram pe actul de vanzare cumparare deoarece ei sunt batrani.Am mai avut un imprumut pe care il plateam dar fiindca nu am mai din ce sa l platesc am primit un telefon de la banca unde sunt imputernicit la contul tatalui ca eu primit o instiintare de la un executor judecatoresc.Ma gândesc daca nu pot aparea probleme din cauza vanzarii casei.Vanzarea a fost acum 2 ani.Stiu cit e de greu sa discuti cu executorii si când am cerut voie sa vand casa pina nu am platit datoria nu am putut vinde.A trebut sa imprumut bani cu dobanda de 10 la suta de la cineva.Am vandut forta si la un pret mic ca sa scap de executor.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:50, 20 Decembrie 2016
IuliaCarp a scris:

am primit un telefon de la banca unde sunt imputernicit la contul tatalui ca eu primit o instiintare de la un executor judecatoresc.

Și ce vrea Banca`? - Tata este garant(girant) la acest credit, sau este co-debitor`?

Dacă tata nu are datorii, banii din contul lui trebuie să rămână garantați și în siguranță conform contractului încheiat între bancă și client.
Juristul bancii a sunat deoarece a primit o instiintare de la executor pe numele meu in care ii intreba daca am cont la ei când am primit somaj.Se poate lega executorul de vânzarea de acum 2 ani a casei?Eu nu am bunuri pe numele in acest moment deoarece il îngrijesc pe tatal meu.
IuliaCarp a scris:

Se poate lega executorul de vânzarea de acum 2 ani a casei?Eu nu am bunuri pe numele in acest moment deoarece il îngrijesc pe tatal meu.

De ce să se lege executorul de casa vândută`? Era cumva casa lui`?
Nu văd nici o legătură între datoria care oricum trebuie achitată cumva prin poprirea veniturilor, și o casă înstrăinată cândva în trecut`!!
Imi este frica fiindca am mai trecut printr-o executare si executorul sa purtat foarte urat ii plateam o rata pe care o pusese si tot el ma ameninta când i am platit datoria nu a scazut ce ii platisem.I am dat banii cit a cerut sa scap de el.Acum nu am nici un venit si nu am cum sa platesc.Cand o sa am o sa ia din contu blocat.La 50 de ani cit am cine stie daca o sa reusesc sa ma angajez.Iti multumesc pt raspuns!
Până ai să ieși la pensie poți să dormi relativ liniștit.
Abia atunci își va recupera paguba prin poprirea pe pensie.
`
Problema rămâne moștenirea după moartea părinților, că va executa silit casa moștenită și tot ce se va moșteni..., terenuri, anexe...

Alte discuții în legătură

Deces cu datorii la o banca butadrian butadrian Buna ziua as dori sa va pun o intrebare. Mami in 2011 a facut un credit de nevoi personale de 15000 lei din care sa achitat retragand din pensie 1/3 pana in ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant - titular credit decedat StefanPo StefanPo Buna ziua, Tatal meu a primit astazi o instiintare prin care este anuntat ca daca in termen de 10 zile nu se va plati un credit se va trece la executarea ... (vezi toată discuția)