avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mostenit, vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mostenit, vanzare

Doresc sa cum se vinde un apartament daca : pe contract este mama trecuta , a decedat de 9 luni , tata eate un alcoolist care a abandonat de 20 ani apartamentul . in acesta stam 3 copii , eu cea mijlocie tin casa si am bagat banii in el , la mine sunt toate chitantele si administratia locuintei . de o saptamana tata a venit in casa si ne terorizeaza ca vrea drepturi si e casa lui . va rog sa imi spuneti cum se imparte sa vindem si sa scapam de el . noi vrem liniste si nu vrem sa stam cu el .multumesc !
Cel mai recent răspuns: luminita25 , utilizator 15:24, 24 Decembrie 2016
luminita25 a scris:

Voi actiona in instanta daca trebuie , trai de convietuire nu este si atata timp cat 3 parti implicate vor sa vindem ( noi copii ), si sa ne mutam impreuna ....pe el ( a 4 parte )nu il putem obliga sa vindem sa avem toti un trai linistit ?.....mai am o intrebare ...trebuie facuta succesiunea daca apartamentul era pe mami ?, si acum , daca a decedat si nu au fost divortati , iar tatal meu nu este in contract ....si daca SPER , sa fie deacord se poate vinde ?

Ca sa vindeti, da, trebuie facuta succesiunea. In cadrul dezbaterii succesorale, la notar, puteti incerca un partaj succesoral astfel incat sa ii dati tatalui 1/4 din valoarea apartamentului si sa ramaneti cu apartamentul toti cei trei copiii. E cam ce ati face si in instanta doar ca nu dureaza si nici nu costa atat de mult. Chemati-l pe tata la dezbaterea succesoarala si discutati cu dansul la notar despre toate astea. Oricum, de vandut NU se poate vinde fara succesiune dezbatuta si incheiata cu un certificat de mostenitor
suntem trei copii ( nici unul minor ) si el . cum se face imparteala ? pe contract figureaza mama decadata acum , in rest niciunul . ei au fost casatoriti , si nu figureaza el nicaieri . multumesc de ajutor ..., de sfaturi .
Doamna, vi s-a raspuns foarte clar in cadrul acestui topic: pe mama dvs. o mosteneste sotul in concurs cu copiii (1/4 + 3/4). Asadar, sotul va avea 1/4 iar cei 3 copii, 3/4, adica fiecare 1/4. Ce e neclar? Mergeti la notar sa deschideti succesiunea, va veni si tata si incercati sa va intelegeti cu el sa ii dati contravaloarea a 1/4 din apartament ca sa ramaneti cu intreg apartamentul. Aceasta operatiune o faceti in cadrul unui partaj succesoral. Daca nu doreste, se va dezbate succesiunea, se va emite certificat si veti merge in instanta sa cereti iesirea din indiviziune: cei 3 copii in calitate de reclamanti si tatal in calitate de parat. In cadrul procesului se va decide, practic, ceea ce s-ar fi decis si in cadrul partajului succesoral.
D-nu Zoya , imi cer scuze daca nu sunt in tema cu legile si nu pricep unele raspunsuri .Nu lucrez in domeniu si nu toti intelegem legile . Am pus niste intrebari , oricum multumesc tuturor pentru raspuns si pentru atentia acordata ...poate m-am repetat cu unele intrebari dar unele persoane mi-au raspuns altfel ca se face succesiunea ( nu aici ,) ...oricum , voi vedea dupa sarbatori ceea ce nu imi este clar ...cu toate actele in fata . Va multumesc inca odata si va doresc tuturor SARBATORI FERICITE SI LINISTE SUFLETEASCA !!! Multumim ca ne ajutati cu sfaturile voastre !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
luminita25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Mostenire Emilia83 Emilia83 Acum 2 ani a decedat tata,mama inca traieste si suntem doi copii, succesiunea nu a fost făcută fiindca sa opus fratele ,acum a apărut o problemă si vrem sa ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)