avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere penala
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere penala

Buna ziua,
Am facut medierea penala in.care am recuperat.un sfert.din paguba restul.cu.promisiune pt urmatorii.doi.ani!
Ideea este.ca.nu am.avut avocat.lipasa.de bani si pe.fond.de.stres nu am inteles textul si acum am.vazut ca scrie in act.la partea penala "declar ca.l am iertat si cer.ferm.retragerea. raspunderii penale."
Acum incepe .judecata. intrebarea este ce apot sa mai fac acum ca sa il conditionez.sa.imi.plateasca restul.de bani? Pot sa aman procesul pana la recuperare suma ,2ani?pot sa.aman.procesul de judecata daca nu am avocat? Mai am vreo sansa sau judecatorul il va elibera si el nu va mai plati pt ca nu.mai are frica,nu mai poate fi condamnat si doar executorul judecatoresc care nu are ce sa ii execute? Va multumesc!
Nu ,nu l-am autentificat
scuze pt ca a aparut mesajul de mai multe ori,nu a fost intentionat
Va rog sa imi spuneti daca se putea scrie in contract mediere la partea penala ca pana la recuperarea prejudiciului imi mentin plangerea penala sau era obligatoriu sa spun ca il iert si imi retrag plangerea
Acum mai are sens sa iau un avocat pt judecata ,( din banii pe care i-am recuperat),cu ce ma mai poate ajuta? Ce interes sa mai prezinte ,singurul.meu interes este sa recuperez suma

Conf. art. 59 alin. 2 din Legea nr. 192/2006, instanta ar trebui sa consfinteasca acordul dvs cu inculpatul si personal vad un inconvenient, avand in vedere faptul ca nu ati incheiat acordul in cunostinta de cauza, deci cu consimtamantul viciat, daca spuneti ca nu stiti ce ati semnat.
In opinia mea, daca invocati tot ce ati scris aici si in fata instantei, acordul nu isi v-a produce efecte in latura penala.
Buna ziua,
S amanat procesul ,acum s v face o noua mediere...voi cauta un avocat care sa ma ajute la mediere si sa discute cu inculpatul
Va multumesc pentru mesaje, mi-ati fost de ajutor!

Alte discuții în legătură

Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, impacare cu partea vatamata MuscaluCatalin MuscaluCatalin Sunt inculpat intrun dosar de inselaciune cu nr...............,si ma judec cu el de aproximativ 1 an de zile(in conformitate cu art.344 al.2 din legea ... (vezi toată discuția)