avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile concediu casatorie angajat - in cat timp se pot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile concediu casatorie angajat - in cat timp se pot lua ?

Buna ziua. Lucrez la o firma destul de mare, in 2017 am planificata nunta, dar as vrea sa fac cununia civila inainte de nunta, iar dupa nunta sa plec in luna de miere timp de o luna si un pic. Intrebarea mea este, daca in CCM-ul firmei nu este specificat nici o perioada anume in care se pot lua cele 5 zile, ci doar faptul ca se pot lua, ma pot obliga sa imi iau in maxim 30 de zile de la cununia civila ? Am intrebat doamna de la RU si asta mi-a spus. Legea nu am vazut sa specifice cand se pot lua, ci doar faptul ca se pot lua inainte sau dupa, fara o perioada fixa.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 18 Decembrie 2016
Ar trebueie sa ne postati prevedere din CCM referitoare la acordarea acelor zile, intrucat nu avem un text de lege care sa mentioneze un anumit termen in care se pot lua aceste zile.
Tot ce spune in CCM este:
Art. 48:
Salariatii beneficiaza de zile libere platite in situatii familiale deosebite in limitele prevazute mai jos:
-casatoria salariatului - 5 zile
Se pare ca nu prevede si cand se pot lua aceste zile .

In practica, acestea se acorda fie inainte ,fie dupa eveniment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie Neculaiesh Neculaiesh As vrea sa stiu daca este specificata perioada in care se pot lua cele 5 zile libere ptr. casatorie. Adica, daca nu sunt facute cununia civila si cea ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale cununie ionica3727 ionica3727 Buna dimineata, va deranjez deoarece am nevoie de un sfat competent. Pe data de 1 septembrie anul acesta am cununia civila, iar pe data de 2 septembrie tot ... (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)