Buna dimineata, va deranjez deoarece am nevoie de un sfat competent. Pe data de 1 septembrie anul acesta am cununia civila, iar pe data de 2 septembrie tot anul acesta am cununia religioasa. Saptamana trecuta am discutat cu angajatorul si i-am comunicat ca as avea nevoie de zilele libere care mi se cuvin de la stat pt a-mi rezolva tot ceea ce tine de nunta. L-am rugat sa se intereseze la contabilitate de numarul de zile legale ce se dau de la stat, deoarece as dori sa imi iau 4 zile inaintea evenimentului (de marti pana vineri cand am cununia civila) si inca o zi lunea dupa eveniment cand sa ma duc sa imi platesc prestatorii de servicii. Angajatorul mi-a spus ca nu imi da liber deoarece in acea perioada el impreuna cu unul din colegii mei se vor duce la un targ care va avea loc la Bucuresti, si ca citez "imi ajunge week-endul acela pt nunta". Precizez faptul ca l-am rugat inca de anul trecut sa se intereseze de zilele libere si la momentul acela mi-a spus ca este prea devreme sa discutam subiectul, de asemenea nu doreste sa imi dea liber pt ca va fi mult de lucru si vor fi multe comenzi (magazinul nu se va inchide ci va fi acolo alt coleg de-al meu) care sunt prioritare, si de asemenea ca ei vor fi obositi. Ce doresc sa stiu este de cate zile libere dispun legal de la stat, cand le pot lua, si daca angajatorul poate intr-adevar sa nu ma lase libera in saptamana aceea care coincide cu plecarea la targ. Va multumesc anticipat. Cu stima.
Zilele libere platite pentru evenimente deosebite, prevazute in Codul Muncii, se acorda de catre angajator daca sunt prevazute in Regulamentul Intern sau in CCM aplicabil. Obligativitatea era prevazuta in vechiul CCM la nivel national, care a fost abrogate din anul 2011.
Casatoria
Munteanu L
Buna seara.! în 2015 am făcut cununia civila ,iar anul acesta cununia religioasa solicitând cele 5 zile pentru eveniment am primit răspuns că nu mi se ... (vezi toată discuția)