avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu zile concediu luate in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu zile concediu luate in avans

Buna ziua,
am un angajat care si-a dat demisia cu acordul partilor, incepand cu data de 6 august. A mai lucrat 3 zile luna aceasta, in schimb a luat 20 de zile Co in perioada ian-aug. Vreau sa stiu daca legal pot sa fac o compensare a 3 zile de CO cu cele 3 zile lucrate luna aceasta. Restul nu ma complic sa-i recuperez, dar as putea sa-i cer sa-i returneze? Sau trebuie mers in justitie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 10:43, 3 Septembrie 2009
avand in vedere ca zilele de concediu de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, dvs ar trebui sa-i retineti banii ptr zilele de concediu facute in plus fata de cat avea dreptul cf perioadei lucrate.

daca diferenta dintre zile CO efectuate si zile CO la care avea dreptul cf perioadei lucrate acopera cele 3 zile lucrate atunci compensarea se va face in financiar, scriptic.

nu aveti de ce sa ajungeti in instanta.
Il platiti pentru zilele lucrate pana la data incetarii (dci si cele 3 zile daca a lucrat atunci) si ii retineti c/v zileor de CO efectuat loa care nu avea dreptul
Daca salariatul a lucrat cele 3 zile si in pontaj apare prezent cum sa-i compensati zilele lucrate cu zile de co?
Cel mai indicat ar fi sa-l platiti pentru cele 3 zile lucrate si sa-i retineti coontravalorea zilelor de co efectuat in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat oroles2010 oroles2010 Buna ziua! M-am angajat pe 13 februarie la o firma din Romania cu CIM, legal. In primul an de lucru nu prea am primit concediu de odihna cuvenit, deoarece ... (vezi toată discuția)
Despre concediu alisia alisia buna ma numesc andrea as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine la o problema am lucrat intr-o firma de confectii 3 ani si jumatate .in ... (vezi toată discuția)
Urgent daca se poate! cuantum compensare concediu odihna! cipri_h cipri_h Am si eu o intrebare..... Un angajat,care nu a fost pontat in concediu de odihna in anul 2007-2008,cu toate ca l-a efectuat integral,avand platite absolut ... (vezi toată discuția)