avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare in timpul divortului

Buna dimineata!
Din pacate, datorita unor situatii "ciudate" am fost nevoit sa introduc actiune de divort si partaj cu sotia. In timpul casniciei am edificat o casa care, deocamdata nu este intabulata, niciunul neavand adresa acolo. Pana la momentul divortului, datorita unor situatii speciale am locuit cu chirie (si in prezent locuiesc, proprietarul de drept ne-a luat in spatiu el fiind emigrat in America de 30 ani, ea a parasit "domiciliul" de aproximativ 6 luni..fara explicatii, pur si simplu ...nu a mai venit acasa dupa serviciu). Am asteptat aceste luni, sa spunem, o reglementare a situatiei. Bun, ea isi mentine pozitia ferma, divort si partaj.
In prezent, sustine ca ea nu are unde locui si doreste sa se mute in casa construita de mine (banii mei, ea neavand nicio contributie). Nu aici este problema.
Necazul este ca pe langa faptul ca a scos din contul comun, fara sa stiu, o suma f. mare de bani, au inceput sa dispara si obiecte de mare valoare din casa construita (aparatura, tablouri, etc.). Am facut eu inventarul si fotografii, i-am pus in vedere sa nu mai ia din bunuri,in scris, i-am facut plangere penala de furt intre soti dar..nu se opreste.
Intrebarea mea este : cum as putea interzice accesul in casa pana la finalizare divort/partaj ? Pe langa furturi, gasesc deja echipamante electrice arse sau scoase din functiune cu scopul de a se deteriora. Ce pot face ? Cate plangeri sa ii mai fac? Avocatul meu imi spune sa am rabdare...dar nu va fi tarziu ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel_Med , utilizator 14:19, 20 Decembrie 2016
Negociere ati incercat?
Daca nu, notificare ca veti monta sistem de supraveghere?
Sistem de supraveghere exista , montat in timpul casniciei, dar camera principala (vedere panoramica asupra living) a fost indreptata in alta directie, catre un perete. Ea sustine ca are drept asupra tuturor bunurilor (adica poate dispune) pana la pronuntare partajului. Orice lucru luat , ea considera ca este cadou in timpul casniciei, inclusiv o suma de bani pe care un inprumutat de al meu mi-a returnat-o si eu am pus-o in seiful casei, comun asemenea. Deci o suma , in lei, cu 5 zerouri (plus bani din cont cum am spus), si-a insusut-o, premeditat, fara nicio notificare. Am depus o plangere la Politie dar nu cunosc rezultatul, inca.
Nu i-as fi interzis accesul dar...continua sa ia bunuri din casa...incet...greu de observat la o prima vedere ( aparate foto, cate un DVD player - am in fiecare camera, etc)
O ordonata presidentiala ? Ce credeti?
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
Daniel_Med, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns pentru adulter in caz de divort iade iade Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: ce se poate intampla in cazul unui divort, daca unul dintre soti aduce dovezi in ... (vezi toată discuția)
Termen pentru partaj GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA Am divorţat în aprilie 2010 după 20 de ani de căsnicie. Mai avem partajul de făcut dar am stabilit cu soţul meu să împărţim bunurile dobândite în ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat robin2014 robin2014 an divortat in 2012, pana la divort am locuit primii sapte ani in casa bunicii sotului meu cu aceasta si sotul meu nu a dorit sa faca acolo investitii, ne-am ... (vezi toată discuția)