avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare - intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare - intoarcerea executarii

Buna ziua,

Fratele meu a luat un credit si a ipotecat casa tatalui meu. Intre timp, banca a modificat abuziv o clauza din contract si a dat-o in judecata, si in acelasi timp nu a mai continuat sa plateasca ratele. A fost executat silit si imobilul a fost vandut la licitatie.

Dupa 3 ani de procese, instanta de recurs a dat o decizie irevocabila care spune:

"Admite cererea de recurs formulată de recurenţii [...] după cum urmează: Dispune întoarcerea executării silite care a format obiectul dosarului execuţional [...] în sensul obligării intimatei BANCA ... să le restituie recurenţilor toate sumele de bani realizate în urma executării silite care a format obiectul acestui dosar de executare, atât în urma vânzării la licitaţie a imobilului executat, cât şi ca urmare a popririi."

Imobilul a fost vandut la un pret, in opinia mea, derizoriu, cu aproximativ 10.000 de euro sub pretul pietei la momentul acela. M-ar interesa sa aflu daca este posibil sa se mai redobandeasca imobilul executat si daca nu pot fi parte a acestui proces, fiind unul dintre mostenitori.

In caz contrar, cum anume va restitui banca banii obtinuti prin executare? Ii va primi tatal meu? Si, fiind un credit ipotecar, ce se va intampla cu acesta in lipsa imobilului ipotecat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:58, 21 Decembrie 2016
Moștenitor după cine, dacă tata trăiește`??
Instanța de recurs precizează foarte clar, că obligă Banca să restituie BANII, deci fratele și tata vor primi înapoi banii din poprire și executarea silită a casei, și NU va mai putea fi restituit imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru suma ramasa de 3000 euro este posibila? ellamiki ellamiki As dori sa va pun o intrebare referitoare la una din situatiile in care sunt implicata si anume aceea de a renunta la casa ptr ca banca nu imi prelungeste ... (vezi toată discuția)