Buna ziua,
Fratele meu a luat un credit si a ipotecat casa tatalui meu. Intre timp, banca a modificat abuziv o clauza din contract si a dat-o in judecata, si in acelasi timp nu a mai continuat sa plateasca ratele. A fost executat silit si imobilul a fost vandut la licitatie.
Dupa 3 ani de procese, instanta de recurs a dat o decizie irevocabila care spune:
"Admite cererea de recurs formulată de recurenţii [...] după cum urmează: Dispune întoarcerea executării silite care a format obiectul dosarului execuţional [...] în sensul obligării intimatei BANCA ... să le restituie recurenţilor toate sumele de bani realizate în urma executării silite care a format obiectul acestui dosar de executare, atât în urma vânzării la licitaţie a imobilului executat, cât şi ca urmare a popririi."
Imobilul a fost vandut la un pret, in opinia mea, derizoriu, cu aproximativ 10.000 de euro sub pretul pietei la momentul acela. M-ar interesa sa aflu daca este posibil sa se mai redobandeasca imobilul executat si daca nu pot fi parte a acestui proces, fiind unul dintre mostenitori.
In caz contrar, cum anume va restitui banca banii obtinuti prin executare? Ii va primi tatal meu? Si, fiind un credit ipotecar, ce se va intampla cu acesta in lipsa imobilului ipotecat?
Multumesc.