Ma confrunt cu o situatie incredibila si as dori sa am o opinie avizata. Ce s-a intamplat:
Sunt din Cluj-Napoca, iar pe 1 sept. 2009 eram cu prietena mea si am folosit un lift in administrarea firmei SC Ascenso SRL. Acesta s-a blocat intre etaje. Usa cabinei era glisanta si am incercat sa o inchid/deschid, sa apas la mai multe etaje etc, si nu s-a intamplat nimic. De asemenea am apasat butonul de alarma si nimic.
Am sunat la deranjamente si mi-a raspuns o doamna usor iritata... M-a intrebat adresa, inclusiv nr. blocului. I-am dat adresa exacta si i-am spus ca nu locuiesc in acel bloc si ca nu stiu numarul, dar ca la acea adresa acesta era singurul bloc, deci nu avea cum sa nu il gaseasca. Mi-a spus rastit ca ea fara numarul blocului nu imi trimite echipaj!!!
Intre timp, a venit un domn care ne-a deschis usa. Dispecera a auzit ca mai vorbeam si cu domnul acela si in acel moment mi-a spus "este cineva acolo sa va scoata. la revedere" si mi-a inchis telefonul!!!!!
Am iesit din lift, lucru care inca ma sperie, riscandu-ne viata, pentru ca nu aveam de gand sa astept pana catadicseste doamna sa rezolve problema - lucru pe care evident ca nu l-ar fi facut.
Am sunat-o dupa ce am iesit sa ii reclam comportamentul, i-am spus ca asa ceva nu se face, ca putea identifica blocul, ca mi-a pus viata in pericol, si ca nu se inchide telefonul. A inceput sa strige la mine si sa imi vorbeasca urat. I-am spus ca este o nesimtita, moment in care m-a injurat de mama si a continuat sa ma injure... I-am inchis telefonul.
La 10 secunde, ma suna un domn de la aceeasi minunata firma, Ascenso SRL, care a inceput la randul lui sa ma injure si sa strige la mine.
Intre timp am discutat cu prietena mea care mi-a spus ca este mai bine sa apelez la A.N.P.C. si la I.S.C.I.R., ceea ce am si facut pe data de 2 sept. 2009. De la A.N.P.C. mi-a spus ca ar fi posibil sa primesc daune pentru ca mi-au pus viata in pericol, fiind nevoit sa ies din liftul blocat intre etaje fara niciun fel de asistenta profesionista (ca nu era sa imi petrec noaptea acolo, mai ales ca aveam de mers undeva in aceeasi seara).
Intrebarile mele ar fi: exista temei legal pentru a cere daune? Daca da, mai exista astfel de cazuri in practica? Cat de solide ar fi in instanta marturiile mele si ale prietenei, avand in vedere ca in situatia aceasta nu exista niciun document care sa ateste faptele?
eu sunt de parere ca ati putea obtine daune morale mai ales daca aveti martor.
puteti sa scoateti listingul de la compania de telefonie de la care ati accesat numarul de telefon al sc ce asigura serviceul liftului.
consultati un avocat din cluj, ati avea multe sanse de castig.
Organele la care vă puteţi adresa sunt protecţia consumatorilor şi Inspecţia de Stat pentru Cazane şi Instalaţii de Ridicat (I.S.C.I.R.).Adresaţi-vă întâi acestora şi, în fucţie de răspuns, puteţi merge mai departe în instanţă.Faptul că aţi nominlizat societatea răspunzătoare de buna fucţionare a liftului trebuie să le dea de gândit.
Sunt de aceeasi parere cu colegii. Comportamentul dispecerei de serviciu a fost unul total neprofesional. Ar fi trebuit sa isi dea toata silinta pentru ca cineva sa intervina si va scoata de acolo. In plus , v-a mai vorbit si urat. Imi amintesc cat de cumplit este sa te blochezi intr-un lift. Multe persoane fac atacuri de panica, sufera de claustrofobie. Cand ni se intampla si avem un telefon mobil la noi, ne putem simti norocosi,insa in cazul dvs. l-ati avut degeaba. Este inacceptabil asa ceva. Acea duduie trebuie neaparat trasa la raspundere. Li se mai poate intampla si altor persoane. Aveti suficiente probe pentru a demonstra cum au stat lucrurile. Prin acest demers at i putea trage si un semnal de alarma despre dezinteresul care exista in astfel de situatii, din partea acelora care sunt pusi acolo tocmai in ideea de interveni . Succes.
Nu pot decat sa sa ma minunez si sa realizez ca tot in Romania traim.
Sper din toata inima sa resusiti sa nu lasati lucrurile asa.
Eu sunt ingrozita de lifturi decand un priten caruia i s-a blocat la fel liftul inrte etaje a sarit din lift si a cazut in casa liftului 7 etaje... a avut de tras mult timp, acum este bine, dar povestesc acest lucru tocmai pentru a evidentia pericolul la care a fost expus initiatorul topicului.