avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Frauda cibernetica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Frauda cibernetica

Buna ziua, am si eu o problema, si as dorii un sfat la problema mea, am un site (chat de socializare), la care am lucrat 2 ani, acum o luna in urma, cineva a facut o coipe la scriptul site-ului meu, fara acordul meu, dupa ce a facut acea copie, a inceput sa faca site-uri, la altii, pe bani, adica face bani pe munca mea, persoana respectiva, nu are nici o calificare in domeniul IT, si banii pe care i-i face din copia scriptului meu, nu sunt declarati si impozitati, tin sa mentionez ca acea copie a facut-o cu un program haking
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 19:53, 22 Decembrie 2016
Am inteles, dar am si conversatia, in care recunoaste ca a facut acea clona, ar putea fii asta o proba, destul de solida?
Bineinteles, orice poate fi mijloc de proba, respectiv conversatia pe care dvs o veti propune spre administrare. Acum, cat de solida va fi proba rezultata din conversatie, asta ramane sa aprecieze organul judiciar in urma evaluarii tuturor probelor, inclusiv a celei propuse de dvs.
Este important sa intelegeti ca aici, pe forum, nimeni nu isi va asuma sa va ofere un raspuns cert, de genul - Da domnule sansele dvs sunt de 100% sau de 2% - pentru ca ar fi total neprofesionist sa ne dam cu parerea fara sa cunoastem toate amanuntele posibile.
Da, sunt constient de ceea ce zice-ti, eu am vrut sa fiu informat, cat de cat, despre cazul meu, cred ca ar trebuii sa vorbesc cu un avocat, si sa-i prezit toate informatiile, pentru o eventuala evaluare, nu?
IL Caragiale, "...după buget, coane Fănică".
Problema e destul de complicata, deoarece nu ati inregistrat scriptul pentru a putea avea copyright-ul protejat. Si chiar inregistrat, cum vi s-a spu, cativa biti schimbati sau design-ul schimbat va da cu totul altceva. Oare merita oboseala de a-l reclama?

Oricum, acel script (hai sa-i spunem website) l-ati conceput de la zero sau ati utilizat diverse alte segmente de programe, disponibile free sau nu pe internet (site-urile specializate) ?

Ati putea incerca ceva mai destept: sa anuntati pe posesorii de site-uri facute de "pirat" cu scriptul Dumneavoastra ca scriptul este furat ("imprumutat fara acord") si ca in urma darii in judecata a realizatorului pirat isi vor pierde site-urile. Asa ii puneti pe toti pe capul lui. Sau eventual impacati-va cu ideea ca il va folosi si solicitati-i piratului o suma de bani pentru a continua sa-l foloseasca, iar in caz contrar (nu vrea sa discute) il amenintati cu datul in judecata (chiar daca nu o veti face...).
Succes!

Alte discuții în legătură

Reclamație atac informatic DanielGabrielQTS DanielGabrielQTS Salutare, acum 30 de minute mi-a fost atacata firma SRL de catre o persoana fizica printr-un script shell. Doresc sa stiu urmatoarele. Unde si cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune internet?! mistery01ro mistery01ro Buna ziua! Intampin urmatoarea problema si am nevoie de un sfat. Sunt inscris intr-o comunitate online. Acolo am cunoscut o fata din Turcia cu care am tinut ... (vezi toată discuția)
Datele de pe un laptop in service, aparute pe internet athosel athosel Buna ziua, Am urmatoarea problema. Sunt web developer, am un laptop care s-a defectat, si fiind in garantie l-am dus la service. In el aveam toate ... (vezi toată discuția)