Din ce spuneti dvs...
bozzont a scris:
[...] Seful meu mi-a spus ca este in concediu dar nu este nici un fel de problema deoarece eu pot sa duc concediul la aprobat la seful cel mare fara semnatura lui (desi era necesara) deoarece el este de acord. Seful cel mare nu a raspuns la telefon asa ca am comunicat cu acesta prin mesaje, spunandu-mi sa las cererea la biroul dumnealui deoarece el este de acord.
...de unde reies doua aspecte, unul ca daca regulamentul prevede o avizare de la seful direct, dvs trebuia sa insistati sa-si puna semnatura pe cerere anterior sa plece in concediu sau sa va semneze cineva care-i tine locul, si al doilea aspect, daca seful cel mare a raspuns prin mesaje ca este de acord, nu vad ce ar mai fi de discutat si de probat in conditiile in care ati depus cererea la secretariat.
(ca sa nu mai spun ca o corespondenta prin email ar fi fost mult mai eficienta din toate pdv)
Cu privire la...
bozzont a scris:
[...] La scurt timp masuna si imi spune ca a discutat cu seful cel mare si ca ambii sunt de acord ca eu sa raman in concediu. Eu pentru a avea o aorecare garantie ca nu voifi tras la raspundere in cazul in care cineva se razgandeste, am inregistrat convorbirea telefonica.
[...]
Eu am inregistrat convorbirea cu seful meu deoarece amconsiderat ca acesta doreste sa faca un abuz fata de mine, respectiv sa imi spuna ca sunt in concediu iar la urma sa ma traga la raspundere pentru faptul ca nu am venit la munca. (exista o situatie conflictuala intre noi). Inregistrarea ma poate ajuta in caz de nevoie la seful cel mare ca sa nu imi pierd locul de munca, dar vreau sa stiu daca amincalcat legea prin actiunea mea.
...reiese ca ati hotarat si inregistrat convorbirea inainte de a sti ce anume urmeaza sa va spuna seful direct prin telefon, si cum nu aveati de unde sa stiti ce contine o convorbire viitoare, ma gandesc ca ati inregistrat mai multe convorbiri, nu una. Asa este? Oricum nu conteaza nici asta prea mult.
Ce conteaza este ca toata problema dvs se invarte in jurul unor raporturi de munca viciate prin comunicarea defectuoasa si prin relatia conflictuala cu seful direct.
Dvs nu o sa va pierdeti locul de munca de la chestiunea asta, deci practic, strict la cererea de concediu respectiva, inregistrarea nu va ajuta prea mult, iar daca va fi sa va pierdeti locul de munca din alte motive generate de starea conflictuala cu seful direct, oricum nu puteti opune o inregistrare veche care are un alt obiect de discutie. Nu stiu daca puteti intelege!
Cred ca folosirea acelei inregistrari nu poate decat sa va dauneze, chiar si numai in relatiile de munca cu seful direct, seful mare si restul. Parerea mea.
Deasemenea, am rezerve cu privire la afirmatia dvs cum ca "
Acest concediu se da obligatoriu in anul in curs, fara programare ci doar ca urmare a unei cereri scrise." pentru ca exista text de lege care spune ca "
În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual."
Cred ca despicam prea mult firul in patruzeci pentru o chestiune destul de simpla si anume, ati facut inregistrarea respectiva, o aveti si nimeni nu stie despre ea, si avand in vedere ca
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate asa cum spune legea, nu vad cine sa faca plangere daca nimeni cu stie despre fapta.