avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata daune RCA si posibil proces in instanta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata daune RCA si posibil proces in instanta

In urma cu 2 luni am "provocat" un mic accident cu un cetatean din Rep. Moldova. Scriu provocat intre ghilimele pentru ca respectivul ar fi putut sa evite dar nu a vrut.
A venit politia si ne-a spus sa facem amiabila. Am facut amiabila, i-am dat copie a asigurarii, copie CI si un exemplar al amiabilei.

El, moldoveanul, a facut poze la masina si a plecat. Ziua urmatoare m-a sunat sa ii mai trimit niste poze pentru ca are nevoie de ele la daune.

Azi ma suna iar, sa ii dau 500 de euro, contravaloarea reparatiilor, pentru ca nu a primit despagubirile, din cauza ca asiguratorul meu este in insolventa. I-am spus ca trebuie sa mearga la FGA dar a tinut-o pe a lui si ca daca nu ii dau acei bani ma da in judecata. Din ce am mai vorbit noi i-am spus ca nu ii dau nici un ban, ca astept citatia si ca tot ce pot sa fac pentru el e sa merg sa ma interesez la FGA.

Tot azi, am fost la FGA, i-am dat sa vorbeasca la telefon cu cineva de acolo. Intr-un final a spus ca el si-a reparat masina din banii lui, ca a pastrat facturile si ca nu are deschis dosar de dauna. Tot ce are este un dosar, ceva, de la politia din Rep. Moldova.

Acum, in cazul in care primesc citatia acasa, care sunt sansele sa ii platesc reparatiile? Consider ca din moment ce eu am avut asigurare valabila nu am nici o problema. E vina lui ca nu a urmat pasii care trebuie pentru a isi repara masina si pentru a primii banii de la asigurator.
Chemarea in judecata se inainteaza in Romania, nicidecum altundeva.
In cazul in care sunteti chemat in judecata, introduceti FGA, ca garant.

Succes :)
aveti amiabila semnata de ambele parti si asigurarea valabila plus, eventual, un act constatator emis de agentii de politie veniti la fata locului. cu acestea doua sau trei le depuneti la primul termen de judecata. nu sunteti dator cu nimic. cei de la FGA ce v-au comunicat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost lovit de un individ cu masina in timp ce ma ... AlexSim AlexSim Buna ziua, am fost lovit de un individ cu masina in timp ce ma deplasam pe carosabil, a deschis portiera cu putere si mi a facut paguba la masina. Si a ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru factura neplatita de fondul de garantare a asigurărilor victoria65 victoria65 In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)