avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Virament salarii pe card bancar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Virament salarii pe card bancar

Buna ziua,
Am o intrebare!
Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti idee de asa ceva?
Stiti ceva despre acest lucru? Se interzice plata salariilor prin card bancar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:40, 12 Martie 2010
av.antoanelageaman a scris:

....neconstitutionalitatea a vizat prevederile platii cu cardul la bugetari
Se poate insa extinde rationamentul, dupa parerea mea, pentru identitate de ratiune, si la domeniul privat .( a se vedea motivarea cererii)

Parerea mea este ca plata salariilor pe card in domeniul bugetar a fost reglementata printr-un act normativ, actualmente declarat neconstitutional, si deci care nu se mai poate aplica.

Cum plata sariilor pe card in domeniul privat este reglementata prin alte mecanisme juridice (in niciun caz act normativ) (de ex: cim, ccm, ri, oferta de angajare etc.), cata vreme acestea nu sunt anulate printr-un mecanism juridic corespunzator (care in nici o situatie nu poate fi o decizie de neconstitutionaliate), nu avem ce analogii sau identitate de ratiune sa aplicam.
Motivele neconstitutionalitatii or suna ele bine, or fi nobile, insa nu pot fi preluate decat cel mult ca motivare a contestatiei distincte, separate, a mecanismului juridic din privat.

Altfel spus, ca angajator privat: toti salariatii mei au acceptat prin acceptarea ofertei de angajare, semnarea cim si negociere CCM (plus semnare formulare deschidere cont bancar) sa primeasca salariul pe card (drept e, fara comisioane). Decizia aia a Curtii Constit. nu le da dreptul sa vina acum sa ceara ipso facto "banii in mana" (ba sa mai si aud ca au vazut ei la TV), oricat ar vrea ei, oricat le-ar placea motivele, si oricat advertising s-ar face la acesta decizie.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
smeagull, utilizator
Daca au acceptat plata cu cardul invre-un fel, aveti dreptate, daca insa angajatii s-au vazut in fat faptului implinit pe motiv ca "asa face firma" parerea mea e ca pot solicita.Esenta e ce nu pot fi obligati sa accepte plata cu cardul.
mihaela corina a scris:

Afirmati ca deja salariatul poate opta pentru plata salariului in numerar insa, din cate am citit eu, este vorba deocamdata despre un proiect de lege aprobat de Guvern si trimis Parlamentului in procedura de urgenta. Eu personal deduc de aici ca trebuie sa asteptam pana cand proiectul va fi aprobat si de Parlament, va fi emisa Legea, se va publica in M. Of. Va rog sa imi raspundeti daca este corect ceea ce am inteles sau de cand devine valabila propriu-zis reglementarea. Va multumesc!
Subscriu cu aceiasi intrebare. Eu vreau cash nu card. Bugetari.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Mr. Eugen, utilizator
Faceti o cerere prin care solicitati ca plata salariului sa vi se faca cash,iar in caz contrar sa vi se arata cadrul legal care confera obligativitatea platii pe card.
La spital au zis contabilele ca nu au casiera pt. plata cash :"> si daca nu-mi convine pot sa ma mut la alt job. Cum lucrez de la 6:55 la 16:00 nu imi permit sa caut prea multe ....

Alte discuții în legătură

Plata pe card obligatorie?? images images Intrebarea mea: angajatorul poate obliga sau forta angajatul sa accepte plata salariului pe card? Daca angajatorul nu are dreptul sa faca acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)
Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)