avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Putem avea 2 roluri unice la primarie ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Putem avea 2 roluri unice la primarie ?

Buna ziua .
In urma cu cateva zile am primit o somatie de la primarie pentru niste amenzi de care nu stiam . Am mers sa vad despre ce este vorba si am descoperit ca pe langa rolul unic in care aveam masinile a mai aparut un rol cu 2 amenzi de acum 5 ani de care nu stiam .
Cei de la financiar au spus ca ei nu au nici o vina si ca cele 2 roluri se vor cumula acuma si eu voi trebui sa platesc .

Este corect si legal ca sa am 2 roluri , mentionez ca eram cu impozitele platite la zi si cu reducerea de vigoare aplicata . De ce nu m-i sa spus cand am platit ca mai am un rol .
Ce asi putea face sa rezolv aceasta problema . Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:40, 21 Decembrie 2016
Fie vi s-a explicat gresit ,fie nu ati inteles dv corect ,nu este vorba despre mai multe roluri fiscale ci in cadrul rolului dv fiscal exista diferite valori care se inregistreaza in diferite conturi functie de natura acestora
Orice cetatean care detine bunuri pe care a solicitat sa fie inregistrate in evidenta fiscala detrine un rol unic,care este identificabil prin anumite elemente
Se pot inregistra in evidenta fiscala bunuri imobile=case,terenuri ,dar si bunuri mobile =vehicule,ambarcatiuni,avioane,etc care sunt inregistrate pe acelasi rol fiscal al proprietarului contribuabil
Dv ati acumulat amenzi,care neachitate in termenul stabilit au fost declinate de catre emitent spre recuperare catre autoritatea fiscala teritorial,care a in baza documentelor justificative a deschis pentru fiecare amenda dosar distinct pentru "debit in urmarire",care este in evidenta ANAF si este operat de catre o structura speciala/departament din cadrul autoritatii
Problema se solutioneaza prin stingerea debitelor in urmarire,respectiv achitarea amenzilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispar amenzile? ARVINTE1996 ARVINTE1996 am primit o amenda pentru obiecte contondente de la balcon acum un an , gabori au venit atunci la usa mea dar nu am deschis dupa cv timp am primit instiintare ... (vezi toată discuția)
Rol nominal unic Andrey is Andrey is Buna ziua . Am o nelamurire cu rolul nominal unic de la finantele locale. In urma cu cateva zile am primit o executare de la finante pentru niste amenzi de ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara daliamih daliamih Buna seara.Sotul meu a primit o amenda judiciara,in 15 decembrie 2009.Va rog sa-mi spuneti,daca se prescrie si cand.Anul trecut in vara, inca nu aparea ... (vezi toată discuția)