avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... constituire parte civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

constituire parte civila

M-am constituit parte civila intr-un dosar penal ( sotul a fost omorit) urmind ca pretentiintile financiare sa le prezint instantei de judecata . La instanta am nevoie neaparat de avocat,ma refer daca e obligatoriu sa am avocat,sau imi pot prezenta si motiva intemeiat pretentiile civile si le depun la dosar ? Va trebuie sa ma mai prezint la instanta personal? Sau se judeca dosarul si fara prezenta mea doar pe baza cererii mele de constitutire de parte civila si ca judecata sa se faca in lipsa? Mentionez ca sintem mai multe persoane constituite ca civile in acest dosar iar unele dintre ele au avocat. E obligatoriu sa am si eu? E vreo prevedere expresa in acest sens? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 09:57, 21 Decembrie 2016
Nu sunteti obligata sa aveti avocat, va puteti prezenta personal in fata instantei de judecata. Daca nu doriti sa va prezentati, nu este nicio problema. Insa, pentru a va asigura ca va sunt respectate drepturile, ar fi bine sa aveti un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte vatamata robertszasz robertszasz Avand calitatea de parte vatamata in proces penal, sunt obligat sa ma prezint la fiecare termen. Pot deveni martor sau alta calitate procesuala...multumesc (vezi toată discuția)
Parte vatamata - proces in fond, obligatie de prezentare minodora_1973 minodora_1973 Solutie: pentru a se cita partea vătămată cu menţiunea de a se prezenta în instanţă şi de a face dovada că este administratorul SC X SRL sunt ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie stefania_24 stefania_24 Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu ... (vezi toată discuția)